Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Privé douchen---!!

Terwijl kinderen spelen en scholieren langs fietsen, aanschouw ik de tuin met een hoge heg als afscheiding, die dient als grens tussen privé en openbaar.
Mensen willen opzichzelf en mensen willen samen. Privé douchen en openbaar klagen. Het ene vanwege 'schaamte' en het andere om vooral niet alleen te staan.

Eendracht maakt macht. Collectief klagen, zet in principe meer zoden aan de dijk. Hoe meer zoden, hoe sterker. Hoe sterker, hoe machtiger en hoe machtiger, hoe zwakker. Hoe machtiger, hoe zwakker? Inderdaad; hoe machtiger, hoe zwakker! Dit geldt uiteraard voor lang niet alles en iedereen, maar er zijn voorbeelden in zowel de politiek als het zakenleven, in zowel cultuur als sport, in zowel de boven- als onderwereld en uiteraard in menselijke relaties onderling. Machtig in het samenzijn, machtig met meerdere, machtig met z'n vieren, maar boeiend zwak in zowel de harde- als werkelijke waarheid.

Het gesprek stokt, daar iedereen de waarheid kent, maar deze niet durft uit te spreken.

Het kwartet lacht, de leugen lacht mee.

De waarheid kijkt bedrukt, maar weet dat hij gaat zegevieren!

Schrijver: Annejan Kuperus, 8 juni 2004


Geplaatst in de categorie: toneel

1.0 met 11 stemmen 1.548Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
6 november 2006
Email:
ajkuperushotmail.com
Geplaatst onder het onderwerp 'toneel' realiseer ik mij dat de titel 'Privé douchen---!!' de lading lang niet dekt. Misschien is dit de oorzaak van de lage beoordeling. Het verhaal achter dit proza is te herleiden uit ander werk op nederlands.nl/gedichten.nl.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)