Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

oranje ik word er gek van

Sta ik op, kijk uit het raam en dan zie ik van die oranje vlaggen door de straat heen. Het is weer duidelijk: Nederland moet weer spelen. Op school hoorde ik een poos van te voren al: Nederland gaat naar het EK. Wij hebben hier twee culturen in huis belgisch en nederland. Dus weer opmerkingen als:'nederland ek, belgie wk!'.
Pff word er gek van: is er een wedstrijd gespeeld hoor ik het 's avonds wel na de wedstrijd. In de klas weddenschappen, thuis weddenschappen. 'Het kost maar 50 eurocent als je inzet en je kunt er tot nu toe wel 7 euro mee verdienen, doe je mee?' vraagt mijn achterbuurman. 'Nee ik gok niet en heb ook geen verstand van hoe goed beide ploegen nou zijn!'zei ik. Ging die verder:'Weet je het zeker je kan er meer dan 1000% winst mee maken en wat is 50 eurocent nou. Pff word er helemaal gek van.

Dan is het eindelijk zover Nederland tegen Duitsland. Dagen van te voren wordt erover gepraat. Ik die helemaal geen verstand heeft van voetbal weet de allerlaatste nieuwtjes. Dat is ook logisch als je het wel 10 keer hoort op 10 verschillende plaatsen. De spannende finale...gaap.
Mijn ouders hebben een weddenschap gemaakt: duitsland wint > etentje trakteren, nederland wint of gelijkstand > met de oranjehoed op naar het werk.
Het werd toen wel duidelijk voor mij: ek-gekte je ontkomt er niet aan. Dus deed ik maar mee ik een oranje shirt aan met tekst: 'oranje kampioen, klusje van niks.' En een rood-wit-blauwe puntmuts op m'n kop. Het is ze weer gelukt me mee te slepen in de ek-gekte.
En nu ik er over nadenk het was nog niet eens zo erg. EK is best wel fun: mensen laten zich lekker gaan op een positieve manier.
Yes wat kan het leven soms leuk zijn!

Schrijver: MiZz_CrAzZy, 16 juni 2004


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.4 met 11 stemmen 971Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)