Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

God schiep de aarde Deel III

Je neemt je pas geschapen gsm en belt even naar God. Je vraagt hem voor een aantal mannen, je vraagt een drizijn, zodat vrouwen en mannen in evenwicht zijn. Met veel mopperen heb je nu al 25 mensen die tot je bevolking horen. Je leert je volk alles en laat hen ook dingen zelf uitzoeken.

Dag zeven in de heropbouwende cultuur. Je volk is gelukkig, je hebt ze alles geleerd wat ze nodig hebben om verder te kunnen leven. God daalt neer en bekijkt je werk. Hij bekijkt alles heel grondig en zegt:”Dat heb je toch mooi gedaan, mijn felicitaties. Ik neem het van hier over.” Je bekijkt God en verheft je stem:”En dan alles weer om zeep helpen zeker? Waarom?” God kijkt je blozend aan en zegt:”Ik ben die spreuk voor alle normale dingen vergeten…”

Het volk roept je toe:”Die God is het niet waard om onze heerser te zijn, jij, de oude aap 10, de aap die alles van in het begin van onze beschaving hebt meegemaakt, hebt ons alles geleerd. Wij, het volk, dopen jou om tot…God!”God gaat ermee akkoord en zegt:”Goed, dan kan ik op pensioen.”

En zo schiep God de aarde…

Zodra er andere wezens bijkwamen is de beschaving verder gegroeid. Apen hebben een andere naam gekregen…de mens. Nu nog, als iemand iets dom doet vergelijken ze die soms nog met een aap. Ook totaal andere dingen zijn veranderd van naam.

De originele apen, mensen hoe je het ook wil noemen, zeggen nog vaak tegen afstammelingen:”Zie je die boom daar, mijn zus heeft dat gedaan, zie je dat afgebrand huis daar, mijn zus heeft dat gedaan.”

En zo heeft God alles gedaan…

En aangezien aap 10, die van de eerste apen voortkwam, de eerste en vrouwelijke drizijn, omgetoverd is tot God…Wil het dus zeggen dat…

En zo is God een vrouw…

Weinig mensen weten hoe het werkelijk in elkaar zit. De meeste denken dat God alles van in het begin goed deed. Enkel rasechte afstammelingen weten nog hoe het echt gegaan is. En aangezien dat niemand dit me nooit gezegd heeft…

Deze stellingen zijn nu bewezen…in deze humorversie…

Einde...

Schrijver: Merel, 21 augustus 2004


Geplaatst in de categorie: humor

2.6 met 18 stemmen 1.232Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)