Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De zin of onzin van ons leven en bestaan?

Het heelal, het hoe en waarom? Zijn wij de enige? Is er een verbond tussen ons leven en de machinerie?

De vraag, de zin van ons bestaan is verweven met; wat is er na de dood ?
Als er niks meer is na de dood, wat is dan de zin van ons leven ?
Daar ik niet geloof dat ons of welk leven dan ook onzinnig is, zal alles een reden hebben in mijn optiek. Een doel waar de mens naar toe moet streven. Alleen dan rijst de vraag: welk doel? Dan kom je direct terug op de vraag: de zin van ons bestaan, met welk doel?

In mijn theorie heeft dit alles met DE KRACHT te maken. Deze KRACHT (lees: machinerie) houd het universum waar wij deel van uitmaken in stand. Ik denk dat de mens meer is dan alleen een stoffelijk lichaam. In de hele verre toekomst zou binnen mijn optiek de mens zich kunnen verplaatsen tussen ruimte en tijd. Alleen dat gebeurt pas als de mens zichzelf overgroeid (volwassen) is.
Echter...
ik denk dat als de mens van nu sterft, hij in welke mate dan ook reeds die gave zal gaan bezitten, alleen zal er geen weg terug zijn. Want ook "dood" heeft de mens en alles wat leeft zich aan de wetten te houden van deze inmense machinerie. De mens is dus slechts een klein radartje binnen het grote geheel, slechts een molecuul ervan.

In de verre toekomst zal de mens zich kunnen ontdoen van welk stoffelijk lichaam dan ook en kunnen reizen tussen tijd en ruimte.
EEN zijn met de KRACHT (universum).
Echter:
de mens zijn huidige brein is nog lang niet zover ontwikkelt. Wij weten nog nauwelijks onze mogelijkheden te benutten.
EEN zijn met de natuur, volledig in harmonie levend. De oermensen van vroeger stonden er veel dichter bij dan wij nu. Echter wij zijn heden ten dagen "inteligenter" (al zou je dat helaas soms niet zeggen). Voordat wij mensen ons brein ten volle weten te benutten, zullen daar nog miljoenen of zelfs miljarden jaren aan vooraf gaan. Echter,
de mens zal dan niet meer MENS zijn.
De mens zal dan alle gedaanten kunnen aannemen welke hij zou willen. Heeft hij echter niet nodig. Communicatie zal geschieden middels GEVOEL (soort telepathie) Hij zal EEN zijn met alles, wij allen zullen dan EEN zijn. Al het leven binnen dit universum zal dan uiteinderlijk EEN zijn. Tot het moment dat dit universum (heelal) op zijn eind loopt. Juist AL die krachten zorgen dan weer voor een nieuwe BIG BANG waarna alles weer van voor af aan begint.
De huidige mens is gewoon nog niet zover zonder omhulsel (lees: lichaam) te kunnen leven. Wij beseffen nog niet ten volle dat we een schakel zijn (een radartje) van het grote geheel.

Ervaar de KRACHT!!!

Een GEVOEL dat de mens als vertrouwt voorkomt maar het is ons volslagen onbekend waar dat gevoel (KRACHT) vandaan komt.

Welke uiting van kracht wordt hiermede bedoeld?

Wilsbeschikking:
het besef c.q. het vermogen hebbende, middels wilsKRACHT te beschikken over datgeen wat je je nodig wenst te doen wat je voor je gevoel MOET doen … juist omdat je dat voor je gevoel MOET doen en jou dus het juiste lijkt.
Iedereen ervaart het en ergens komt dat GEVOEL vandaan, echter, van de huidige mens is slechts een heel klein deel er zich van bewust.
Wij, mensen, voelen hem soms, nemen hem waar maar begrijpen wij het nog niet. De betekenis ontgaat ons, omdat wij nog lang niet zover zijn.
Hebben we het hier nu over 1 kracht die op allerlei verschillende manieren beetje bij beetje bij ons tot uiting komt en bekender wordt of zijn het meerdere krachten die uiteinderlijk zullen leiden tot EEN grote KRACHT, de machinerie van het universum?

Als je een wagen van 100 ton wilt voortbewegen, hoeveel mensKRACHT heb je dan uiteinderlijk in theorie daarvoor nodig?
Als je het universum in stand zou willen houden, hoeveel inmense krachten zullen er dan nodig zijn om het hart opnieuw te laten kloppen?
Stel je eens voor dat die KRACHT er in gelijke mate steeds zou zijn, dan zou er nooit een spanning opgebouwd kunnen worden die tot dit in staat zal zijn.
Maar juist door een gelijkmatige samenbundeling van de krachten zal er uiteinderlijk op den duur een mega explosie ontstaan.
Daar gaan op z’n minst 100 tallen miljarden jaren aan vooraf.
De KRACHT als GEVOEL.
Heeft een ieder nooit...dat je dingen gewoon van te voren weet...dat je een zo sterk vermoeden hebt...en dat het meestal later of zelfs jaren later blijkt te kloppen en dan heb ik het niet over "helderziendheid" en dat soort zaken ... maar echt zo’n voorgevoel wat een mens soms heeft. Het overkomt me soms en het is me nog vaker overkomen.
Doen wij mensen hier wat mee?
Neen, dat is juist nog ons grote manko, onze onvolwassenheid. De KRACHT waar wij niet mee om kunnen gaan omdat we ons laten lijden (IJ) door invloeden van buitenaf (of onszelf) i.p.v. te luisteren naar ons GEVOEL.
Het is juist ons grote manko, het "verstand" van buitenaf te laten meewegen binnen je eigen gevoelens. Mensen zouden puur en alleen op gevoel af moeten gaan. Dan hou je het voor jezelf zuiver. Zodra je je laat lijden (IJ) van buitenaf krijg je een vermenging tussen gevoel en "verstand". Als je dat doet dan laat je je leiden of lijden door invloeden van buitenaf die EN je gevoel EN je verstand ondermijnen. Lijden onder je gevoelens en je laten leiden door je gevoelens.
Gevoelens zijn een mens eigen, althans ... zo zou het behoren te zijn. De mens zou zich moeten laten leiden door gevoelens, niet door verstand. Want als je het goed bekijkt is verstand hetzelfde als gevoel ... of omgekeerd. Jou GEVOEL geeft je aan wat GOED is voor je. "Verstand" is niet per definitie altijd GOED.

Ervaar de KRACHT van het GEVOEL. De KRACHT van de machinerie.

Schrijver: Rudolf, 19 sep. 2004


Geplaatst in de categorie: heelal

1,2 met 42 stemmen 1.818Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
jop daalder
Datum:
26 feb. 2006
In je tekst staat: 'een radartje'. Dat is iets actiefs. Of bedoel je soms een radertje? Dan is het iets passiefs. Merkwaardig fenomeen, taalfouten op een taalsite.
Naam:
Rudolf
Datum:
1 okt. 2004
Email:
rudolf.schinkelhome.nl
Mensen die levende wezens doden doen dat al of niet met hun "gezonde" verstand.
Een "verstand" dat is gevoed door andere kwade machten (lees: mensen).
Een ieder met GEVOEL zou er niet eens over denken andere levens moedwillig te mollen.

Gevoelige, vlak nabij de natuur staande mensen luisteren en kijken diep in het hart. Zij ervaren de KRACHT van het gevoel. De wetten en dus de KRACHT van het immense Universum.

Genezing middels de KRACHT bestaat. Liefde doet soms wonderen. Dat het ons nog in onvoldoende mate lukt, ligt hem in het gegeven dat onze breinen nog niet zo ver zijn.
Naam:
Ridzerd
Datum:
20 sep. 2004
Email:
rmvdhome.nl
'De mens zou zich moeten laten leiden door gevoelens, niet door verstand', volgens Rudolf.
Niet waar. Een groot deel van de ellende op de wereld wordt veroorzaakt door mensen die zich laten leiden door verkeerde gevoelens, denk aan terroristen bijvoorbeeld. En zelfs als mensen vervuld zijn van de allerbeste gevoelens, dan kunnen ze zonder verstand nog niet veel uitrichten. Als iemand ziek is bijvoorbeeld, dan kunnen er veel liefdevolle mensen omheen staan, er zal toch een dokter moeten komen of iemand anders die er verstand van heeft. De mens moet dus zijn gevoel EN zijn verstand gebruiken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)