Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

"Godsoordeel" of de wetten van het Universum?

Waarom mensen het toch steeds hebben over het "godsoordeel" als het de NATUUR (lees: KRACHT) betreft (die terugvecht), is en blijft me een raadsel. Het gegeven GOD is nooit wetenschappelijk aangetoond.

Zelf nadenken is kennelijk bezwarender dan lezen (en erna leven) uit een door mensenhanden geschreven document, dat nog aan alle kanten rammelt ook. Wat op zich vreemd is als je bedenkt dat "God" een opperwezen zou zijn.
Met in de ene hand een document namens dat opperwezen en de andere hand een wapen om te doden? Zo staan er wel meer tegenstrijdigheden in het document door een ieder verschillend uit te leggen als het maar past in zijn of haar straatje.
Ik heb eens spraaksessies over de inhoud van het document bijgwoond. Het viel me op dat als je er inhoudelijke vragen over stelt omdat passages in het document elkander tegenspreken je nooit of onvoldoende antwoord krijgt. Er wordt dan simpel gesteld, niet alles dien je zo lezen of het is door ons mensen niet te begrijpen.

Toch ook weer op zich heel vreemd dat je je leven laat bepalen door een geschrift dat niet eens voor een ieder duidelijkheid schept.
Zelf nadenken over de zin en het doel van ons leven, AL het leven, is kennelijk veel moeilijker dan je over te geven aan een door wie dan ook geschreven geschrift.
Mensen die levende wezens doden doen dat al of niet met hun "gezonde" verstand.
Een "verstand" dat is gevoed door andere kwade machten (lees: mensen).
Een ieder met GEVOEL zou er niet eens over denken andere levens moedwillig te mollen.

Gevoelige, vlak nabij de natuur staande mensen luisteren en kijken diep in het hart. Zij ervaren de KRACHT van het gevoel. De wetten en dus de KRACHT van het immense Universum.

Schrijver: Rudolf, 26 sep. 2004


Geplaatst in de categorie: religie

4,1 met 20 stemmen 1.039Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Willem Houtgraaf
Datum:
29 sep. 2004
Email:
whoutgraafhotmail.com
Bij mijn weten is "GOD" ook geen wetenschappelijk concept. Voor mij hoeft de wetenschap geen moeite te doen "GOD" aan te tonen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)