Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bijna dood ervaring.

Ik ben de tel kwijtgeraakt. De som van het duren. De ellenlange seconden die mij van het razen der tijd ontbonden. Geen moment ben jij uit mijn ervaren, daar vlaag je rond als geest in kracht. Hoeveel stilte is het nu al geleden dat mijn sterven van het jouwe gescheiden is gebleven?

Ik had je lief. Nee dat zeg ik verkeerd. Ik heb je lief, met heel mijn zijn gehad. De dag van gisteren, niet als, maar precies. Elk moment wanneer ik aan je denk achtervolgt me, achtervolg ik. We waren nog maar zo pril bij elkaar en toch wisten we, dat we de wereld voortaan samen zouden beleven. Onlosmakelijk wilden we haar bevliegen met onze tomeloze verliefdheid die honingzoet de lente van ons leven inluidde. Dansen deden we, zacht neuriënd schampten wij het landschap waarin wij de vrijheid vonden elkaar te bevleugelen. Onbeteugelde passie, de bloempjes, wij beidjes. Ochtendstond, schemergloed en alle lange ademtochten daar tussenin.

Nog zie ik je. Even vooruit gesneld omdat je verbazing wilde tonen. “ Zie mij het grijs overwinnen waarboven de hitte huivert.” Je draaide je nog om je as in een vertraagd zwierig gebaar van “kijk mij,” een beetje plagend, “waar blijf je nou.” De sluier waarmee je zweefde trilde in de lucht als een zucht verheven orchidee, die zelfs van wasem nog kon leven. Daar en op dat moment werd je zonder remspoor aangereden. Je moordenaar nam enkel de moeite om je restanten met zijn wissers uit zijn zicht te verwijderen waarna hij jaren later uit het oog verdween. Mij in die paar eindeloos moordende seconden alleen achterlatend. Iedere tel zie ik weer die leegte achter het glas waar jouw leven over uitgestreken werd; ons samen voor altijd uit elkaar gerukt.

Ik heb de beul met zijn wapen uiteindelijk gevonden lief.
-De vlekken van je overlijden zijn nog steeds zichtbaar, opgedroogd aan de randen; buiten het bereik van de wissers. Op de bumper, in de gril, tussen de nummers van het kenteken, de restanten van ontelbare anderen.- En heb mijn gif in zijn slaap gespoten.

Schrijver: WOLF, 8 oktober 2004


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.7 met 13 stemmen 1.937Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Datum:
7 november 2005
Email:
Poëtisch mooi.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)