Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn verlanglijstje

Beste Sint,

Deze week, maar ook de week ervoor, was ons land in de ban van de borsten van Georgina. Dat zal zelfs uw ogen niet ontgaan zijn. Omdat niemand behalve Jort - breteldrager van het jaar - in de echtheid geloofde, onderwierp ze haar borsten aan een heus echtheidsonderzoek. En om eerlijk te zijn; ik kan zo'n actie wel waarderen. U toch ook? Zo zou ik ook graag zien dat Jort zijn banksaldo openbaar maakt om aan te tonen dat hij toch rijker is dan dat hij praat. En dat Balkenende de resultaten van een psychologische test openbaar maakt, waaruit blijkt dat hij een krachtig leider is. Om een mogelijke rechtzaak te ontlopen: iedereen kan nog twijfelen aan de echtheid van Georgina, maar niet aan de echtheid van haar borsten.

Ophelderend. Toch is er zo eind november jaarlijks weer een ander fenomeen waarvan de echtheid discutabel is, ja ik heb het over u. Ik las pas nog dat ze de mummy van Toetanchamon gingen onderzoeken. De kans is echter klein dat u uw weefsel laat testen op oudheid, dus we zullen ook dit jaar weer aan moeten nemen dat u vanuit Spanje bent vertrokken naar mijn land waarin mannen met baarden toch niet echt meer in goed daglicht staan. Dit jaar komt daar voor u, arme man, nog eens bij dat de verlanglijstjes er niet makkelijker op worden. U was er inmiddels al aan gewend dat Mecano of Lego het verloor van alles waar batterijen in zitten. Maar het moet een schok zijn geweest voor iemand met een zwak hart, dat er sinds dit jaar ook doodswensen op de verlanglijsten staan. In één van de schoenen van Abdul-Jabbar van de Ven - die toch altijd al zo keurig op het matje staan - stond de dood van Geert Wilders hoog op het verlanglijstje. Hulpsinterklaas Andries Knevel had Abdul-Jabbar nog zo kundig geadviseerd in zijn cadeaukeuze van dit jaar. Andries wist namelijk ook wel dat u niet alles kan regelen, dus gelukkig wist Andries Abdul-Jabbar er nog van te overtuigen dat moord wel eens lastig verkrijgbaar zou kunnen zijn. Tot ongetwijfeld grote opluchting van u, bleek Abdul-Jabber ook tevreden te zijn met kanker voor Geert Wilders. Flexibel als hij is, hoeft hij het ook niet eens perse dit jaar te hebben, binnen 2 jaar is vlot genoeg. Nobel mens, zo snel tevreden. En ik begreep dat er inmiddels ook weer mensen de dood van Van de Ven voor Sinterklaas hebben gevraagd, kunt u dit bevestigen? Dat kan een gezellige pakjesavond worden.

Om u in deze tijd van extreme wensen tegemoet te komen vraag ik dit jaar van u alleen maar een chocolade letter, en als ik u een wijze raad mag geven: laat niet ieders wens in vervulling gaan.

Groeten Sander

Schrijver: Sander Peek, 26 november 2004


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 13 stemmen 1.545Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)