Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vijf vijf vijf

Zaterdagavond 1 januari. In Rotterdam wordt 20,9 miljoen euro uitgedeeld. Niet veel later streeft de jackpot van giro 555 dit Jumbokanjer-bedrag voorbij. Verschil is wel dat de steeds groter wordende pot van 555 noch voor een wijk is en noch voor een straat, maar voor een veel groter gebied waar straten veelal geen namen hebben en postcodes geen straten. In navolging van radio en televisie kan ook deze column natuurlijk alleen maar over de tsunami gaan…

Een natuurramp die vele duizenden menselijke slachtoffers heeft opgeëist. Ik zeg bewust “menselijke” want de dieren schenen beter geïnformeerd te zijn. Ik stel voor dat ze bij het KNMI naast Marjon de Hond nog een zooitje dieren aannemen, misschien klopt de weervoorspelling dan wat vaker. Net als veel van die dieren was ook Remkes vroegtijdig de binnenlanden ingevlucht om daar in zijn villa te genieten van de Thaise keuken. Wij Nederlanders weten toch altijd weer perfect de hoofd- van de bijzaken te scheiden want waar half Nederland zich op dit moment vooral heel druk maakt om de vakantie van Remkes, daar ruimt men in Zuidoost-Azië puin. Huizen of wat daar van over is en doden beheersen het plaatselijke straatbeeld. Ditmaal geen mensenwerk, geen terrorisme, en geen vredelievende actie van Bush maar het werk van moeder natuur. Of zoals sommigen suggereerden: het werk van God.

Voor degenen die God willen vragen “waarom?!” is er gelukkig weer hoop. Waar TPG vroeger de brieven aan God niet op het juiste adres wist af te leveren wegens het ontbreken van een vaste woon- of verblijfplaats, daar kunt u vanaf heden naar hartelust schrijven met de schepper. Na een succesvolle zoektocht van Henny Huisman in het EO programma “Henny zoekt God”, is zijn postbusadres achterhaald. Hulde aan Henny. Hierdoor is de vacature voor God inmiddels ook weer van de EO website verdwenen. Ik kan me zo voorstellen dat er voor die vacature werd gezocht naar iemand die “in zichzelf gelooft”. Zoeken is echter niet meer nodig. God deelt een kamer samen met Andries Knevel en zit nu gewoon keurig met een negen-tot-vijf mentaliteit achter zijn bureau bij de EO om brieven te beantwoorden. Ik voorzie een drukke periode. Nog een tip voor het geval dat Abdul-Jabber (van de Ven) meeleest: ook doodsverwensingen aan het adres van Geert Wilders kunt u richten tot God / Allah * (doorhalen wat niet van toepassing is).

Wanneer u zich schuldig voelt over het feit dat u heeft kunnen glimlachen om de bovenstaande woorden over de ramp, dan is het raadzaam om uw schuldgevoel af te kopen met een bijdrage op giro 555.

Schrijver: Sander Peek, 7 januari 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 11 stemmen 998Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)