Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Studio SMS

Speurneus Peter R. de Vries is inmiddels weer teruggekeerd na zijn Dakar avontuur, het in de zandbak spelen voor gevorderden. Bij thuiskomst werd hij weer herenigd met zijn alibi, niet te verwarren met ali b(ee). De petdragende rapper die altijd een prima alibi heeft aangezien hij op ieder moment van de dag wel ergens in de schijnwerpers staat. De ene keer als rapper featuring Marco B., en dan weer als iemand met een mening aan de tafel van Barend en Van Dorp. De jury van de Popprijs 2004 zag zich dus wel genoodzaakt om hem te eren met de hoofdprijs, en nog wel met de motivatie dat ze “gewoon niet om hem heen kunnen”. Nog al logisch als meneer zichzelf handen in de lucht gooiend langs alle radio- en kanalen weet te zappen. De jury kan alvast een kopietje maken van dit juryrapport voor volgend jaar. Alleen de naam veranderen in “De Tokkies” en ze zijn klaar. Daar kunnen we in 2005 vast ook niet om heen.

Terug naar Dakar. Hoewel Peter R. de Vries er geen werkvakantie van wilde maken, werd hij tijdens de rally toch nog geconfronteerd met verschillende doden. Het blijft een gevaarlijk spelletje. Peter en zijn bestuurder haalde de finish niet. Meer succes was er voor de Nederlandse truckers, die eindelijk eens ongehinderd links kunnen rijden op de zandwegen. Hans Bekx stond tot op de laatste dag tweede in het klassement. Toen volgde er nog een keuring. Ben je met je vrachtwagen van Barcelona naar Dakar gereden, word je gediskwalificeerd omdat je bumper van kunststof is en de luchtslang van de intercooler net iets de breed is.

Het levert in ieder geval leuke televisie op. Misschien een ideetje voor de NOS. Nu de rechten voor het voetbal in de goedgevulde zakken van John de Mol verdwijnen, moet de NOS toch op zoek naar andere sport om de zondagavond mee te vullen. Er is dus toch meer dan voetbal. Wellicht is de NOS nu onderzoek aan het doen naar de aantrekkingskracht van curling. Of zijn ze achter de schermen druk bezig om de uitzendrechten voor het Open Fries kampioenschap fierljeppen binnen te jeppen. Ik vond de reportage over het door de NOS zelf gewonnen Nederlands Kampioenschap “achter het net vissen” in ieder geval veelbelovend.

De zorgen van John de Mol zijn veel groter. Hij moet de voetbalwedstrijden tussen Spongebob en Bassie & Adriaan zien te proppen. Bovendien zal hij de presentatie van Studio SMS toch niet in handen willen leggen van die clown en die acrobaat, waarmee Hans Kraay Jr. dus al afvalt. Louis als analyticus is ook al niet meer rond te krijgen, omdat hij deze week de cirkel met AZ al rond heeft weten te maken. En dat is nog niet alles. Om het een beetje winstgevend te maken moet er natuurlijk wel een SMS spelletje in zitten. Dat houdt John nu al dagen wakker. Tot nu toe kwam hij niet verder dan dat de kijker na iedere wedstrijd mag beslissen welke voetbalclub er naar huis moet. Hij vergeet alleen dat er altijd al één club naar huis moet, namelijk de uitspelende club.

Ik zal hem maar een handje helpen dan. De Mol beschikt ook over de rechten voor de (uitwedstrijden) van het Nederlands elftal heeft en aangezien Nederland 17 miljoen (minus Dick Advocaat) bondscoaches telt, is het idee snel geboren. Heel Nederland mag de opstelling per SMS aan Van Basten sturen. Deze zorgt er vervolgens voor dat de 11 met de meeste stemmen op de mat komen te staan. Zo is er toch nog hoop voor Hans Kraay Jr.

Schrijver: Sander Peek, 19 januari 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 6 stemmen 994Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)