Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Schrijverssite over te nemen....

Het is genoeg geweest. Nu stop ik ermee. Zij kunnen voor mijn part met z’n allen de boom in. Wat ik ook doe of laat, nooit zullen zij tevreden zijn.
De ene verandering op de site is nog maar doorgevoerd, of zij staan al aan te schuiven en te roepen dat het anders moet. Zij zouden het veel liever op hun manier gezien hebben, steevast gevolgd door een resem suggesties. Na grondige analyse van hun voorstellen, kom ik meestal tot de conclusie dat die uiteindelijk hetzelfde resultaat opleveren. Niks meer.
Sommigen beweren, dat zij het goed voorhebben met de site. Waarom dan elk degelijk voorstel onmiddellijk de grond in boren? Denken dat zij alles beter weten en het zeer zeker kunnen uitvoeren. Geloof mij, was het maar zo eenvoudig, dan had ik al lang geen slapeloze nachten meer.
Dan is er die eeuwige roep naar kwaliteit. Alles moet een zekere ‘klasse uitstralen’. Net of zij willen er een elite site van maken.

Begrijp mij niet verkeerd! Natuurlijk is het ook mijn wens, dat de ingezonden werkjes van aanvaardbaar niveau zijn. Maar waar ligt de grens. Als je een site hebt, toegankelijk voor iedereen, mag je ook alle variaties op het thema ‘kwaliteit’ verwachten. De ‘uitstekende’ zaken staan dan samen met het ‘iets mindere’, en zo heb ik het altijd prima gevonden. Een paar enkelingen, blijkbaar niet!
Trouwens, wat is ‘goed’, wat is kwaliteit. Ook dit is weer zo een relatief begrip. Wat voor één iemand een ‘pareltje’ is, wordt door anderen voor de zwijnen gegooid.
Al mijn vrije tijd kruipt in het beheer van de site. Denk je, dat zij het waarderen? Ik heb mijn twijfels. Ze zijn zo druk bezig met elkaar te bekritiseren, ruzies allerhande uit te vechten. En, o ja, waarvoor de site in eerste instantie toe diende, het plaatsen van gedichten of verhalen.
Het is mooi geweest. Maar ondertussen is ‘het kind’ uitgegroeid tot een waar monster. Niet meer onder controle te houden. De hoogste tijd om ermee te stoppen dus. Verscheidene keren stond ik al op ‘dat punt’. Het punt om gewoon de boel te sluiten. Stilletjes, zonder enige uitleg, de stekker eruit en…weg site!
Telkens gebeurde er dan wel iets, dat mij liet terugkomen op mijn besluit. Wisten sommigen mij ervan te weerhouden, ze nog een kans te geven. Want velen zouden toch zo teleurgesteld zijn moest alles verdwijnen.
Ach, voor eventjes misschien. Met al hun kritiek en betweterigheid, zitten zij binnen de kortste keren wel ergens anders het mooie weer te maken. Kunnen zij zich daar ten volle uitleven.

Er waren zoveel mooie momenten. De meetings, de dagelijkse aangroei van de site. Maar de warmte van de beginjaren is er stilaan uitgegaan, en dat mis ik. Je zou gaan denken, dat niemand nog om een ander geeft.
Moet ik ze het nu laten weten. Er is misschien wel iemand bereid om de site over te nemen. Een advertentie plaatsen op het forum lijkt mij wel wat…’goed draaiende schrijverssite over te nemen’. ‘Indien niet ernstig, gelieve U te onthouden!’

Of…geef ik ze toch nog één kans. Laat ik het heel eventjes bekoelen in de hoop dat de toekomst verandering brengt. Beterschap!

Binnen de kortste keren dan toch, want mijn geduld is op. Anders verschijnt er eerstdaags een wel heel uitzonderlijk topic op ons forum. En zal dat het laatste zijn, wat er onder mijn beheer, op deze site te lezen valt……….


Dit is een fictief verhaal, elke gelijkenis met bestaande toestanden, is toeval…….

Schrijver: danny cant., 5 feb. 2005


Geplaatst in de categorie: algemeen

2,4 met 9 stemmen 768Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Femmy
Datum:
6 feb. 2005
Email:
femmy1tiscali.nl
Nou nou nou, Danny! Goed dat je 'nederlands.nl' niet op het oog had, want zelf voel ik me hier best content.
Heb andere sites bekeken, waar vaak de mens op de korrel wordt genomen en wanneer het verhaal van die mens: nou nou nou alweer. Maar wacht: dit is fictie. Gelukkig maar.
Naam:
Jan Blaauw
Datum:
5 feb. 2005
Email:
JanBlaauwhetnet.nl
Laatste woord: toeval, en dan een reeks tegenstribbelende punten... Ik hoop niet dat www.nederlands.nl wordt bedoeld, een onder oorspronkelijke architectuur gebouwd Taalhuis, waar velen zich thuis voelen. En geen plek om elkaar de tent uit te vechten. Als het moet, richten we een comité op Tot Behoud van....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)