Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kom eens uit de kast

Voorheen trok ik een lade in de keuken open en dan zag ik allerlei schoonmaakartikelen voor in de keuken: vaatdoekjes, schone theedoeken en schuursponsjes. Dankzij een vooraanstaand Amerikaans onderzoek zie ik de inhoud van die lade nu heel anders. Ik zie nog altijd vaatdoekjes en theedoeken liggen, maar dan valt mijn oog al snel op een stapeltje homo’s verpakt in plastic. SpongeBob Squarepants, de gele tekenfilmspons, is volgens boze Amerikaanse tongen homoseksueel. Kom eens uit de kast sponsje, of in dit geval: kom eens uit die lade.

Onlangs ging ook in ons land de film van SpongeBob Squarepants in première, maar tot een verbod in ons land zal het ongetwijfeld nooit komen. In de Verenigde Staten gingen er dus daadwerkelijk stemmen op om de film te verbieden. Ernie en Bert slapen in hun appartement aan de Sesamestreet al jaren probleemloos samen. Beide heren zijn hiervoor nog nooit voor de rechtbank gedaagd. Om over de uit Duckstad afkomstige Kwik, Kwek en Kwak nog maar te zwijgen. Pas als er een poreuze, synthetische spons over de zeebodem van Bikini Bottom hand in hand loopt met zijn zeemaatje zeester Patrick, dan komt de homofoob Amerika in beweging. Dan wordt de vierkante kinderheld aan de publieke strandpaal genageld. Euhh schandpaal dus.

De oplettende kijker heeft al lang door dat Spongebob gevoelens koestert voor Sandy, de Texaanse eekhoorn die van de zeebodem haar nieuwe thuis heeft gemaakt. Echter omdat de kloof tussen zee- en landdieren te groot is, zal dat wel nooit tot iets serieus kunnen uitgroeien. Het geven van een kus is onmogelijk. In haar waterdichte onderkomen moet Spongebob een vissenkom vol water op het hoofd dragen om te kunnen ademen, en als Sandy bij Spongebob op bezoek komt, vult ze haar vissenkom met lucht. Het wordt er voor een heteroseksuele spons natuurlijk ook niet makkelijker op.

Bovendien zou het meer voor de hand liggen als juist zijn kwallenvispartner (voor niet kenners kwallenvissen is het jagen op kwallen) Patrick Ster beticht zou worden van homoseksuele gevoelens voor een van de mannelijke medebewoners van Bikini Bottom. Deze zeester is immers roze en bovenal zijn achternaam doet het ongetwijfeld erg goed in de homo scene.

“Herken de homo” een programma waarin een vrouw uit een hooiberg van homoseksuele aanbidders de enige heteroseksuele speld moet zien zoeken, werkt blijkbaar ook met tekenfilmfiguren. Je tekent en kleurt wat stripfiguren en voor je het weet buigt intellectueel Amerika zich over je getekende cast om te speuren naar homoseksuele trekjes bij een van je uit de duim gezogen karakters. Logisch.

De lezersvraag van deze week is dan ook:
wie van de Smurfen zat jaarlijks weer aan de buis gekluisterd wanneer het Eurovisie Songfestival werd uitgezonden?

Schrijver: Sander Peek, 10 februari 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 6 stemmen 835Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)