Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Fatamorgana deel 3

Zij dachten de langste adem te hebben en dat hen niets kon overkomen. Zij zaten veilig in het vliegtuig die hen naar de plaats van bestemming zou brengen. Ze hoefden zich nergens druk over te maken en waren eensgezind.
En mocht de wereld eens vergaan – als die Jezus toch eens terug zou komen om de wereld te veroordelen hadden zij nog altijd hun supermoderne grote schuilkelders die destijds ondergronds waren gebouwd. Nee, zelfs die Jezus aan het kruis zou ze niet te pakken kunnen krijgen.
Ze dachten daar natuurlijk nooit zo bij na, en hadden wel wat anders aan hun hoofd. Ja, onderling werd er weleens cynisch over religieuze dingen gesproken… wat spottend natuurlijk - dat wel, maar...
Hee, – wat gebeurt er opeens met de hemel?
En waarom schommelt het vliegtuig, wat is er aan de hand?
Moet je de hemel eens zien - eerst rood en dan weer inktzwart. En de donderslagen en bliksemflitsen schichten vervaarlijk door de lucht. De zee…zie toch eens wat er met de zee gebeurt. Het verandert ineens in een wilde kolkende oceaan en de golven - zo hoog! En de vreselijke storm…waar komt het opeens vandaan? Zoiets hadden ze nog nooit eerder meegemaakt. Het was ook zo angstaanjagend dat de hele atmosfeer veranderde in een vreselijke nachtmerrie. De hoogwaardigheidsbekleders keken elkaar ontzet aan en wisten zich geen raad. Ze hadden altijd hun praatje klaar, en op alle vragen wisten ze meteen een antwoord te geven. Maar wat er nu gebeurde…en voor het eerst in hun politieke carrière waren ze monddood geslagen.
Kwamen zij nu tot inkeer? En zagen ze in waar ze mee bezig waren?
Nee hoor, ook deze keer niet! De overmoed kreeg opnieuw bezit van ze, en de arrogantie had hen weer in de greep. Het komt wel goed dachten ze. We hebben immers een heel goede piloot aan boord. En dit vliegtuig is zó supersterk en veilig. We hebben vaker in onze politieke carrière stormen meegemaakt en daar zijn we ook altijd weer bovenop gekomen. Ook dit zullen wij overwinnen. Straks de vergadering over het wetsvoorstel euthanasie. En dat die wet er komt is vanzelfsprekend. Voor de economie komt dit beter uit. Want de Internationale Overheid had er gewoon geen geld meer voor!
Maar – opeens - opeens maakte het grote machtig supermoderne vliegtuig een geweldige buiteling en vloog met de neus lijnrecht naar beneden de woeste golven in. En er bleef niets, maar dan ook niets van het vliegtuig over. En die in het vliegtuig zaten kwamen allemaal om!

(verklaring)
Dit zijn bijbelse termen die ik hier heb op geschreven. Babylon de geweldige grote stad. Het vliegtuig is dus symbolisch bedoeld. Door de hoogmoed van de mens, arrogantie en eigendunk enz. betekent dat daar eens een eind aan zal komen. Nu al wil men een wet maken om mensen die niet meer willen leven of ernstig ziek zijn een euthanasiepil te geven. En het blijft daar niet bij. De geschiedenis herhaalt zich zoals bij Hitler destijds. Er is immers niets nieuws onder de zon!

Schrijver: Henny Schipper, 13 maart 2005


Geplaatst in de categorie: politiek

0.0 met 7 stemmen 1.119Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
15 maart 2005
Email:
ajkuperushotmail.com

Schrijnend en triest als je het toedienen van een euthanasiepil of het beëindigen van een leven d.m.v. euthanasie durft te vergelijken met misdaden uit oorlogen die de wereld hebben geteisterd.
Een vergelijking die wat mij betreft op (bijna) alle fronten mank gaat, daar er in beide situaties sprake is van beëindiging van leven, met het verschil dat het in het ene geval duidelijk ongewenst: gaskamers van A. H. en in het andere geval duidelijk gewenst: wilsbeschikking van patiënt is.
Rangschik al het nieuwe onder de zon en kom vervolgens tot de conclusie dat de wereld brandt, maar niet reddeloos is verloren.
Alles op een rij en schouders eronder!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)