Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Liever dood dan monddood!

Dat waren de uitspraken van Ayaan Hirsi Ali onlangs in het Algemeen Dagblad.
Het is bedroevend dat je in een land als Nederland niet meer mag zeggen wat je wilt. Het is verschrikkelijk dat een politicus die voor haar mening durft uit te komen bedreigd wordt door moslimfanatisme. Maar zij is vastberaden en laat zich niet in de hoek drukken, en gelijk heeft ze. Net als destijds Pim Fortuyn en Theo van Gogh die voor hun mening uit durfden te komen en werden vermoord. Het is ten hemel schreiend dat zoiets gebeuren kan.

Hirsi Ali zegt ook: ‘als ik dood ga, blijft er niets van me over'. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat naargeestig vinden maar voor mij was die gedachte een opluchting. Dat komt door het helsbeeld uit de Islam. Je voelt voortdurend de helsvlammen aan je hielen kietelen, en opeens stel je vast dat er na de dood niets is. Ik kan me best voorstellen dat je zo kunt reageren en van je leven het beste er van wilt maken. Dood is immers dood! Klaar uit!

Ik ben zelf christen, en begrijp niet dat sommigen kunnen zeggen; dat dat uiteindelijk je einddoel is en na je dood er niets meer zal zijn. Dus ook geen vergelding van een Hogere Macht, God! En wat hier gebeurt tussen hemel en aarde, en er gebeurt heel wat, het heelal dood is en er nooit een antwoord van boven zal komen. Men kan elkaar doodslaan, liegen en bedriegen, corruptie, het hele milieu vergiftigen, en zichzelf verrijken en noem maar op. De hemel blijft maar zwijgen.

Het is moeilijk om als christen aan moslims te vertellen wat Christus voor hen betekent. Zelfs Hij was rationeel en moest het uiteindelijk met de dood bekopen. Christus durfde ook voor Zijn mening uit te komen en werd aan het kruis gespijkerd. En dat deed Hij wel voor ons. Als dood dood is en na dit leven er niets meer is zal het net lijken of we er ook nooit geweest zijn. Wij zijn dan de armzaligste mensen ter wereld die menen dat er geen rechtvaardige God bestaat, die Zijn Zoon naar deze aarde heeft gestuurd voor ons. Als er helemaal niets is zijn wij allemaal reddeloos verloren en hebben dan geen hoop en houvast meer. Dan is de hemel van koper, en zijn wij totaal aan onze lot overgelaten. Het is zó moeilijk de juiste woorden te vinden, en het is zó moeilijk overtuigend over te komen om mensen aan te dringen zich aan Hem over te geven die ons zó ontzettend lief heeft, dat ik zelfs even bij de computer weg moet lopen om orde op zaken te stellen. De problemen op deze aarde zullen gigantisch uit de klauw lopen, en door klimaatverandering zullen rampen de aarde blijven teisteren, en meer en meer toenemen.
Wat Hirsi Ali overkomt – de angst voor het onzekere, en niet meer kunnen zeggen wat op haar hart ligt…en van vrijheidsmening worden beroofd door extremisten, vraag ik me af; wat blijft er straks dan voor ons over? Wat staat ons als christenen te wachten als wij het Evangelie willen verkondigen, ook aan Moslims? Wie zit hier eigenlijk achter? Wie wil deze schepping om zeep brengen? Wie wil deze wereld veranderen in een dictatuur? Wie wil moord en doodslag? Wie wil de mens van God weg halen? Wie wil extremisme, wie wil dit allemaal? Is er een andere macht die boven God wil staan en alles wat God verboden heeft onder ander moord en doodslag - met de knuppel kapot wil slaan?
Satan??? Is dit satan die dat allemaal doet???

Hirsi Ali is door haar eerlijke uitspraken in een verdomhoekje terecht gekomen. Zijn wij als christenen straks aan de beurt?
Dit verhaal lijkt op een heel triest einde…een verhaal waar niets opbouwend meer is. Maar toch heb ik hoop! Hirsi Ali zegt 'dood is dood' en prijst zich daar gelukkig in.
Maar ik zeg als christen: dood is niet dood maar door Christus zal ik eeuwig met Hem mogen leven!! Niet de duisternis – maar de opgestane Christus die de dood heeft overwonnen zal Hét Eeuwige Licht zijn!!! Deze ellende en chaos zullen uiteindelijk voorbij gaan, en velen – en ook vele, vele moslims – en daar ben ik van overtuigd zullen Hém leren kennen.
En ik hoop uit het diepst van mijn hart dat Hirsi Ali daar ook bij hoort! Ik hoop van harte dat dit verhaal op de site komt, want er zit een soort boodschap in.
Ik wens Hirsi Ali veel succes toe. En ga zo door!!!

Schrijver: Henny Schipper, 15 mrt. 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1,3 met 3 stemmen 628Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
margreet
Datum:
14 nov. 2005
Email:
m-vd-shotmail.com
Ik ben het helemaal met je eens. Wat een troost mag het soms bevatten om te weten dat na dit leven nog een leven is. Een eeuwig leven bij de Koning der koningen.

Ondanks de vrijheid van meningsuiting vind ik dat we elkaar wel moeten respecteren en daardoor soms dingen niet zeggen. Eerlijk gezegd vind ik dat ook Ayaan Hirsi Ali af en toe te ver is gegaan.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
27 mrt. 2005
Email:
ajkuperushotmail.com
Er is een duidelijk verschil tussen het uiten van een mening en beledigen. Het verschil is ons helaas recent tot twee keer toe duidelijk gemaakt/geworden. Zo is er ook een duidelijk verschil tussen incasseren en totaal geen incasseringsvermogen hebben; ook deze contradictie is ons diverse malen onder ogen gekomen. Alles valt en/of staat met respect; als dat niet voldoende aanwezig is, blijft het leven hier op aarde voor altijd een strijdtoneel tussen wij-zij en zij-wij. Ongeacht wie wij-zij en zij-wij dan ook zijn. Respecteer elkaars mening. Corrigeer bij voorkeur geweldloos elkaars fouten en verdiep je in de (gedachten)wereld van mensen die anders denken dan jij!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)