Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Laat je speelgoed staan...

Het nieuws valt me de laatste tijd een beetje tegen. Ik begon aan het NOS-journaal te twijfelen toen ze aandacht besteedden aan de rechtszaak van Edwin de Roy van Zuydewijn. Hij wilde een omgangsregeling voor zijn hond. Zelfs als de professionele aandachtstrekker op het dak van een parlementsgebouw staat in een Batman-outfit om een statement te maken voor de positie van mannelijke hondenbezitters die in een scheiding liggen, ja zelfs dan stijgt de nieuwswaarde niet tot journaalhoogte. Hoogstens een klein item in RTL Boulevard. Om toch een column te kunnen schrijven heb ik andere bronnen aan moeten boren. Gelukkig kon Kermit, mijn correspondent in de gezelligste straat van Nederland, me interessant nieuws melden.

Verschillende Sesamstraat-bewoners hebben het idee geopperd om de landelijke politiek in te gaan. Initiatiefnemer Pino verklaarde: "De laatste tijd merk ik dat de problemen bij ons in de straat dezelfde problemen zijn die in de rest van Nederland spelen. Mijn weidse vogelblik reikt al snel verder dan alleen deze straat". Op de vraag welke problemen Sesamstraat teisteren antwoordde Pino's compagnon Aart: "Ook in onze buurt overheerst de angst. Neem nu Tommie bijvoorbeeld. Deze ongeschoren buurtbewoner vindt het nodig om in de vroege morgen "poeheeee!!!" uit zijn minaret te schreeuwen en deinst er niet voor terug om geweld te gebruiken tegen mensen met een andere mening. Verschillende Sesamstraat-bewoners zijn dan ook alles behalve goed ingeburgerd. Ook Ieniemieni is al meerdere malen verkracht door een recidivist uit Sesamstraat, die bovendien ook te pas en te onpas koekjes steelt". Op de vraag of er al concrete plannen zijn met betrekking tot het vreemdelingenbeleid in Sesamstraat wist Aart het volgende mee te delen: "Concrete plannen niet, maar ik ben voorstander van een streng asielbeleid in Sesamstraat. Om Oscar als voorbeeld te nemen: hij leeft in vuilnisbakken en spreekt gebrekkig Nederlands. In zo'n geval zeg ik: aanpassen of anders wegwezen. Het klinkt hard, maar Sesamstraat is geen luilekkerland."

Over het politieke programma van de nog op te richten partij kon Pino nog niet veel zeggen: "We willen eerst uitvoerig overleg voeren met onze achterban. Sien en Hakim (die laatste vormt onze troetelallochtoon) krijgen ook de kans om hun bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de partij. Een politieke partij is ook niet compleet zonder een homo, dus we betrekken graag ook Ernie dan wel Bert in onze plannen. Het moge duidelijk zijn dat wij met onze partij gaan vissen in de rechtse vijver."
Op de vraag of Geert Wilders niet in dezelfde vijver viste antwoordde Pino vol overtuiging: "Het is geen probleem dat wij in dezelfde vijver vissen, zolang we maar niet op dezelfde vis jagen. En daar is geen sprake van. Geert Wilders vist vooral op vissen waarvan de schubben recht overeind gaan staan bij het horen van de woorden moslim en Europa. Wij daarentegen gaan voor de grote vissen in de vijver, die met politiek intellect. Dat is immers ook de doelgroep van de televisie-uitzending van Sesamstraat." Graaf Tel kon al voorzichtig een prognose geven van het aantal zetels: "Onderzoek wijst uit dat we tussen de twintig en dertig zetels kunnen halen."

Volgende week wordt er een persconferentie belegd, er zal dan onder andere onthuld worden wie het gezicht achter de partij gaat worden. Purk het niet-halal varkentje uit Sesamstraat gaat dat in ieder geval niet worden, dat zou verlies van stemmen van progressieve moslims kunnen betekenen. In de wandelgangen van Nederlands bekendste straat gonst vooral de naam van initiatiefnemer Pino maar ook Elmo wordt genoemd. Elmo staat toch iets dichterbij het volk dan de vrij grote blauwe vogel. Wordt vervolgd.

Aldus Kermit de Kikker.

Schrijver: Sander Peek, 22 maart 2005


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 12 stemmen 1.023Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rina
Datum:
23 maart 2005
Email:
Rinavandijktiscali.nl
Schitterend.
Vergelijkbaar met de Mickey Mouse-competitie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)