Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

COLUMN: iedereen kan het - TafelTennisReporter(ttr)nr. 8 Voorjaar 2005 NTTB Holland Noord

In het palmpasenweekend vroeg een bezorgd iemand mij of ik iedere week moeizaam een onderwerp voor deze column zit te bedenken.
Gelukkig niet!

Om het goede te bereiken, moet je het kwade benoemen. De pingpongende scribent heeft het dus getroffen. Er is altijd wat aan de knikker, bruikbaar of minder bruikbaar. Ik had me hier kunnen laten inspireren door het opstappen van bobo Herman, maar ik doe het niet.

Tafeltennis is zozeer een huis-, tuin- en keukenactiviteit dat we met alles in verband te brengen zijn.Je kunt het zo gek niet bedenken.
Loop naar de videotheek en leen Forrest Gump(Tom Hanks verslaat de Chinezen!) of bekijk een tafeltenniscartoon en je hebt een item bij de kuif. Je rauscht iets, je pikt wat, je plagieert in navolging van professor Diekstra, je neemt een shortcut uit Deutsches Tischtennis Magazin. Je speelt leentjebuur bij een obscuur clubblad.
Bedek je kooksel met verbale dip, strooi een snuf Zoetermeer-zout en een theelepel geruchtenpeper.
Klaar is kees, iedereen kan het.

De praktijk is toch anders. De zwijgende horde houdt zich afzijdig of zakt weg tussen de veredelde speeltuinen van een kaasstolp-arrogant vernederland. Praatjesmakers genoeg, maar komt het puntje bij het paaltje, dan laten ze zich weerhouden door vermeende nuchterheid en angst voor verplichtende regelmaat.
Daarmee verliest iedere pingpongfreak die een mening heeft, het recht van spreken en zullen deze potsenmakers zich tevreden stellen met een schamele ALV-rondvraag in the Big City of Wormerveer.

Bijna was, vorig jaar zomer, een wens van mij in vervulling gegaan. Op de website van Veijgen&Veijgen zou een NTTB-ledendagboek starten waarop in Waarde-Jan- en Waarde-Piet-format vrijelijk en vrijmoedig over Tafeltennis&Co kon worden gecommuniceerd. Dagelijks, indien gewenst.
Helaas, een rampspoed-tsunami slurpte alle tijd en energie op. Mijn idee belandde in een la en het plan kwam niet van de grond.

Ik wil nog steeds een seizoenlang een dialoog-column maken. Mogelijkheden genoeg. Henk van der Meijden-stijl(lekker veel hoofdletters!), roddeltante-niveau, controleurs van de macht.
Ik stel mij voor om tijdig een partner te engageren, teneinde hem of haar in te werken. Indiensttreding: september. Vereist: pastichevaardigheid.
Contractperiode: een ttr-jaargang met optie voor tweede jaargang.

Echt, iedereen kan het!

Schrijver: Ton Mantoua
Inzender: Jos Zuijderwijk, 24 maart 2005


Geplaatst in de categorie: sport

3.2 met 8 stemmen 1.090Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)