Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Miskend!

Miskend! Miskend zijn wij! Het katholieke volksdeel is miskend! Dries van Agt heeft het zelf gezegd! Het heeft Hare Majesteit niet behaagd de uitvaart van Johannes Paulus II bij te wonen. Het kabinet vond de gereformeerde J.P. Balkenende – als hoogste politieke functionaris – voldoende.

En dat terwijl bijna de helft van alle wereldleiders daar in Rome op de voorste rang zaten, waaronder de presidenten Bush, Chirac en Mugabe. Maar ook koningen, zoals die van Spanje en België. En dan niet te vergeten de presidenten van diverse landen uit het Midden-Oosten. Nee, wij sturen JP naar de uitvaart van JPII.

Terwijl ik dit schrijf belt Buurman mij op. Dat is zeker vreemd te noemen omdat hij altijd de gewoonte heeft om, ook al ben je bezig te voldoen aan de wekelijks uit te voeren echtelijke verplichtingen, plotsklaps in de kamer te staan. Of ik De Andijker had gelezen, vroeg hij. Natuurlijk had ik De Andijker gelezen, maar wat bedoelde hij daarmee? Of ik dan de toespraak had gelezen van de nieuwe burgemeester? Natuurlijk had ik de toespraak van de nieuwe burgemeester gelezen, maar wat bedoelde hij daarmee?

“Je wilt toch niet zeggen, De Q, dat je daar niets over gaat schrijven, wat?”, zei hij op een geïrriteerde toon vanwege zoveel onbegrip van mijn kant. “Kijk Buur, wat de nieuwe burgemeester zei zijn allemaal mooie woorden. Zulke woorden horen thuis bij een feestelijke intocht. Het is net als bij de intocht van Sint Nicolaas. Als hij aan wal stapt dan vertelt hij dat elk kind in Nederland prachtige cadeautjes krijgt. Of een pak rammel met de roede. Maar pas ná Pakjesavond kun je zeggen of het een cadeau was wat je wenste of niet. En of dat pak slaag op je blote kont terecht was…” Buurman viel even stil. “….Ja, misschien ben ik wat te voorbarig, De Q.”

Voordat hij een andere invalshoek kon bedenken wierp ik naar voren: “En daar komt bij dat het me wel een weekje is geweest zeg! Eerst de dood van de paus. Later die van prins Rainier en nu Anton Heijboer ook nog! Heijboer laat vijf vrouwen na! Rainier een klein staatje en JPII de hele wereldkerk!” Buurman kon niets meer zeggen. Gelukkig maar, want zwijgen van zijn kant is meer dan goud waard! Toen het gesprek afgelopen was moest ik me weer bij de les bepalen: “O ja, we zijn miskend! Miskend!”

Schrijver: De Quaadsteniet
Inzender: P. Ligthart, 13 april 2005


Geplaatst in de categorie: emoties

4.1 met 9 stemmen 925Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
jos zuijderwij
Datum:
14 april 2005
Email:
Ik herken dit. Mooi geschreven. Dank.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)