Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Waar gaat het heen met onze democratie?!

Nog een paar weken, en wij mogen als burgers voor of tegen de grondwet gaan stemmen.

Als ik de berichten in de kranten lees lijkt het erop dat er meer tegenstanders zullen zijn dan er voor, omdat velen de overheid niet meer vertrouwen. Dit ondanks het feit dat het kabinet verwoede pogingen doet om de Nederlandse bevolking ervan te overtuigen dat de invoering van de grondwet Nederland economisch veel voorspoed zal geven.
Het gaat helemaal niet om de euro roept minister Zalm bijna wanhopig uit.
En het gaat ook niet om Turkije dat straks lid zal worden van Europa. Ons land wordt niet door de grote landen onder de voet gelopen, daar ben ik van overtuigd! En zo raken wij als burgers opnieuw verzeild in de leugens van de overheid, die opnieuw probeert ons de ogen dicht te smeren. Net als destijds met de gulden die vervangen werd door de euro, waarbij achteraf bleek dat de gulden ondergewaardeerd was, maar wat ons nooit werd verteld. De gulden komt niet meer terug, dat is zeker!

Dat gebeurt precies zo met de grondwet, als deze eenmaal ingevoerd is kan het niet meer worden teruggedraaid! En als blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen de grondwet zal stemmen, en daar lijkt het wel op, - het is ook afwachten wat Frankrijk doet - het Nederlands parlement zal zich daar niet veel van aantrekken en de uitkomst gewoon naast zich neer leggen. Ik heb weer het gevoel dat wij opnieuw, net als destijds met de euro, de grondwet door onze strot krijgen geduwd! Voor de schijn wel een referendum, maar als een grote meerderheid nee stemt, zal de overheid zich hier niks van aantrekken! Dat heet democratie begrijp je? Ja, Ja. Onze bewindslieden – die ons nu even weer nodig hebben en net doen of ze het goed met ons voor te hebben. Maar O, o… het addertje in het gras…

Wij zullen steeds meer onder het juk van de geldverslindende EU komen te staan, die zich wil vermengen met andere landen, onder andere Turkije, een groot moslimland! Maar als wij niet oppassen, krijgt Turkije straks de touwtjes in handen! En dan wordt het roer helemaal omgedraaid en zal Europa radicaal veranderen! Wij als klein land, en let wel de grootste nettobetaler, ook al wordt door Luxemburg beweerd dat wij straks minder hoeven te betalen, hebben dan niets meer in te brengen! En Nederland blijft gewoon de grootste nettobetaler van Europa!! Zo werkt dat nu eenmaal!

Wij gaan langzamerhand een kant op van dictatuur die straks niet meer te handhaven is. Er wordt ons door de overheid opnieuw een rad voor ogen gedraaid dat anders het licht uitgaat, dat er weer een oorlog komt, dat wij opnieuw in armoede komen.

Het klootjesvolk…wij die alleen maar onderbuiksgevoelens hebben – zoals ze zeggen omdat wij niets van politiek begrijpen. Maar als de grondwet erdoor komt zal Nederland straks Nederland niet meer zijn omdat wij door de machthebbers onder de voet worden gelopen! Klokkenluiders zijn er om ons te waarschuwen wat er kan gebeuren als democratie veranderd zal worden in een dictatuur! Daarom moeten wij alert blijven en de ogen open houden voor de dingen die gaan gebeuren als de Europese grondwet eenmaal is ingevoerd. Dan zal straks door het Europese parlement een wetgeving komen die een censuur oplegt en je niet meer mag zeggen en schrijven wat je wilt.

Er kwam al een kentering toen Pim Fortuyn op klaarlichte dag om politieke redenen werd vermoord, en drie jaar later – ook op klaarlichte dag - Theo van Gogh! Heel Nederland stond op zijn kop en was woedend dat zoiets kon gebeuren. Hirsi Ali en Geert Wilders die nota bene niet meer gewoon de straat op kunnen omdat ook zij op de dodenlijst staan van terroristen! Geert Wilders die onder zware beveiliging van bodyguards en een aantal andere beveiligers zijn campagne tegen de grondwet moet voeren, is toch onrustbarend!! En dat gebeurt allemaal hier!!! In dit landje…

Wij leven al zestig jaar zonder oorlog, en zonder een Europese grondwet is het altijd goed gegaan. Ik ben er van overtuigd en ik hoop dat ook andere mensen die overtuiging hebben, dat Nederland straks Nederland niet meer is als eenmaal de Europese grondwet er door is! Wij gaan dan een heel andere tijd tegemoet!

Ik raad iedereen aan wél te gaan stemmen. Maar stem wel met je verstand!!

Schrijver: Henny Schipper., 22 mei. 2005


Geplaatst in de categorie: politiek

-0,2 met 4 stemmen 902Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ridzerd
Datum:
23 mei. 2005
Email:
rmvdhome.nl
De overheid wordt hier afgeschilderd als een stelletje leugenaars die het niet goed met Nederland voor hebben. Daar is gewoon helemaal niks van waar. Ik stem in ieder geval voor de Europese grondwet. Tegen stemmen riekt naar eng nationalisme en 'Nederland voor de Nederlanders'.
Bovendien geloof ik er helemaal niks van dat Nederland minder zou worden van die grondwet, integendeel ik denk juist beter. Maar uiteindelijk gaat het er niet om of het alleen Nederland goed gaat, maar geheel Europa.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)