Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zij

Haar jurk zwaaide heen en weer, trachtend het ritme van de wind in acht te houden. Terwijl schoonheid naar de oppervlakte dreef, liep ze in al haar onschuld, over de veel te zoet ruikende bloemenzee. Voorheen dacht men dat slechts een god over water kon lopen, maar dat idee werd verworpen na het zien van het tengere meisje. Haar prachtige gedaante liet vele pupillen haar richting op draaien. Ze had dat liever anders gezien en wenste dat ogen zich wegdraaiden en verzonken in hun oogkassen.

Wat wankelend liep ze naar het land en zakte door haar hurken. Voorzichtig ging ze zitten op het warme zand. Het getij zorgde voor een regelmatige aanvoer van water over de voorkant van haar voeten.

Pas toen zijzelf doelloos de diepte in staarde, werden fijn getekende lijnen zichtbaar in de rimpelingen van het wateroppervlak. Wie goed keek, kon de weerspiegeling van perfectie aanschouwen. Nadat ze enige tijd het evenwichtig schommelende water zwijgend had gadegeslagen, stond ze op. Het onregelmatig gevormde gesteente besloot een stuk van haar jurk bij zich te houden; wellicht ter herinnering. Een half afgescheurde strook stof hing met het uiteinde net in het zoute water, en nam wat zand met zich mee. Toen ze verder liep sloeg de vochtige strook een aantal malen tegen haar lichaam, waardoor zand langs haar benen schuurde. Ze leek dit te negeren en versnelde haar tempo, terwijl ze verwonderd omhoog keek. De zon had zich die dag grotendeels verscholen achter grauwe wolken. Nu vormde er zich hier en daar een goudkleurige contour.
Tevreden slaakte ze een zucht; het was prima zo. Veelvuldig had zij anders gedacht, gezocht naar antwoorden. Misschien omdat voldoening ver te zoeken was, misschien omdat ze niet beter wist. Vandaag leek ze echter verzadigd door onwetendheid. Besef van het leven, maar geen aangekoppelde redeneringen. Waarnemingen zonder gedachtes, gedachtes zonder werkelijk te zien.
Kijken was vandaag voldoende.

Schrijver: laura van pelt, 2 jun. 2005


Geplaatst in de categorie: natuur

4,0 met 4 stemmen 909Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)