Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Naadloos

Langzaam laat ik mijn handen glijden. Af en toe een zachte druk, lichtjes bijschuiven en alles komt netjes op zijn plaats te zitten.

Je ‘voeling’ is één geworden, bent gefocust en laat je door niets of niemand afleiden. De ene gedachte die rest, is dat het zo perfect mogelijk moet zijn.

Je kunt het ‘een kunst’ noemen! ‘Maagdelijkheid wordt als het ware bedekt met een mantel van liefde.’
Dat klinkt als metaforiek, maar die (beeldspraak) is dan ook wel terecht.

Het is afwerken, steeds weer. Maar elke keer voelt het anders aan. Er zijn geen gelijken.
Je kunt afgaan op die eerste indrukken en daarna tot de conclusie komen, dat het toch niet is wat je ervan verwacht had. Omgekeerd ook natuurlijk.
Toch kan de voldoening groot zijn, maar veel zal afhangen van je voorbereidingen. De omgeving, moeilijkheidsgraad, het zijn allemaal zaken die zorgen voor een al dan niet succesvolle afloop. Je begint er best niet ondoordacht aan. Zorg voor een logisch te volgen uitgestippeld plannetje. Laat in je achterhoofd al meespelen waar en hoe je wilt beginnen, waar te eindigen. Dit is voor een groot gedeelte resultaatbepalend.

Aantrekking moet er zijn en is meestal ook aanwezig. Tenslotte was je zelf keuze bepalend. Toch is het bang afwachten tot heel het karwei achter de rug is om te zien of je geen vergissing hebt begaan. Op je indrukken afgaan is immers net zoveel als gokken. Je ziet meestal een klein stukje, en daar moet je het hele ‘plaatje’ in doorzien. Moeilijk is dit, aartsmoeilijk en vaak een keuze waar je een hele tijd mee door het leven moet. Ertegen aankijken dan toch.
Een foute beslissing, en de ‘mantel der liefde’ wordt een gedrocht. De maagdelijkheid was dan beter in zijn oorspronkelijke staat gebleven en dan is het aan jou om te beslissen of je alles er terug afhalen wil. Of je het hele karwei opnieuw wil ondergaan!

De kleur en het motief zijn dus allesbepalend in jouw behang, ook naadloos werken is een must. Dan pas kan je ten volle genieten van die nieuw behangen ruimte. Telkens weer een verademing als dit tot een goed einde gebracht wordt. Vind je niet?

Schrijver: danny cant., 21 jul. 2005


Geplaatst in de categorie: algemeen

2,7 met 7 stemmen 851Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)