Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn moeder en haar laptop

Mijn moeder is verslaafd aan internet. Ze heeft sinds kort haar eigen laptop. Gelukkig maar, want nu is de gewone pc tenminste voor mij en kan ik ook mijn mail eens ophalen.
Nou ja, gelukkig maar….., ik moest er helaas achter komen dat zo’n laptop eigenlijk helemaal niet zo gunstig is.
Thuisgekomen van haar werk gaat dat ding direct aan om pas weer uit te gaan als ze gaat slapen. Zelfs onder het eten en in haar bed zit ze nog te tikken.

Naast mijn studie heb ik sinds kort een baantje voor 3 dagen in een kledingzaak. Leuk hoor, ik heb het best naar mijn zin. ’s Avonds als ik thuiskom zit ik dan ook vol met verhalen die ik graag even met mijn moeder wil delen. Maar helaas, die stomme laptop staat tussen ons in.
Toch begin ik ongevraagd mijn verhaal te vertellen. “Wacht even,” zegt ze, “ik moet nog even wat afmaken en dan luister ik naar je.” Ja, ja, moet ik geloven zeker. Met haar linkerhand maakt ze een afwijzend gebaar, terwijl ze met haar rechterhand gewoon doortikt.
Wat een gedoe zeg!!
“Ok, zeg het maar,” haar leesbril gaat af en ze kijkt mij gehaast aan.
Tja, eh….zo heb ik er niet zo’n zin in, maar goed, ze heeft nu eenmaal tijd voor mij gemaakt dus ik begin maar te vertellen. Regelmatig dwaalt haar blik af naar het scherm en ik moet tot drie keer toe de dag van onze extra koopavond herhalen. Jemig mens, luister dan!!
Ze kan ook al nooit mijn werkdagen onthouden, terwijl de wachtwoorden voor allerlei sites geen probleem voor haar zijn. Als de laptop een geluidje maakt kijkt ze weer gehaast op het scherm. Automatisch gaan haar handen naar de toetsen en……. Ik zie het al…MSN! De leesbril gaat weer op en ik maak geen schijn van kans meer. Nou, dan ga ik wel aan mijn huiswerk. Ze merkt niet eens dat ik weg loop.
Fijn hoor, zo’n laptop, ik begrijp niet dat ik zo enthousiast voor haar was toen ze vertelde dat ze dat rotding gekocht had. Weet je wat, ik stuur haar wel een mailtje. Zo gezegd zo gedaan, ik schrijf in mijn mail wat ik allemaal heb meegemaakt, vandaag. Toch kan ik het niet laten om er het volgende laatste zinnetje aan toe te voegen: ‘Sinds jij die laptop hebt kan ik geen normaal gesprek meer met jou voeren!’
En wie schetst mijn verbazing…..ik krijg een mail terug met een wel zeer uitgebreid antwoord. Alle data die ik in mijn mail heb genoemd heeft ze in haar elektronische agenda gezet en op ieder detail gaat ze uitgebreid in.
Sindsdien hebben we een geweldige cyberrelatie. Via MSN vraagt ze wat ik wil drinken en wenst ze mij welterusten. Vanaf school mail ik naar haar werk en zij mailt mij terug. We hebben veel meer contact dan we ooit hadden.

Schrijver: Hilda Spruit, 23 jul. 2005


Geplaatst in de categorie: humor

4,0 met 3 stemmen 677Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)