Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gedichten verbazen mij

Opvallend, een gedicht, waar een gevestigde naam aan hangt, wordt direct duizenden keren bekeken/gelezen.
Is dit een vorm van cognitieve dissonantie, bevestigt men daarmee meer zichzelf (als lezer) dan het gedicht zelve?

Ik vind het gedicht van de nieuwkomer veel interessanter, die heeft een veel hogere horde moeten nemen, wat moet die dan wel te zeggen hebben ?!
Vernieuwing bestaat uit voortgang, niet leunen op wat er al was, ook al klinkt dat nog zo goed, een echt gedicht vereist moed.......

Schrijver: Fred, 6 dec. 2005


Geplaatst in de categorie: literatuur

3,3 met 9 stemmen 779Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Maria Johanna
Datum:
16 dec. 2005
Dit is een mooi gedicht waarin ik mij helemaal kan vinden, schrijven is een uitgedragen woord, behelst vaak een impressie of boodschap welke u hier zeer duidelijk uit laat komen.Ik begreep uw boodschap en ben als nieuwkomer ook aan het dichten, eerlijk gezegd deed ik dit al( dichten), maar wilde met een schone lei onder mijn doopnaam opnieuw een eerlijke poging wagen, precies zoals u schreef, de gevestigde orde wordt bekeken in duizendvoud, de nieuwkomer niet. Ik denk niet dat mijn reaktie geplaatst wordt maar zou er wel erg blij mee zijn.
Naam:
wiron
Datum:
12 dec. 2005
Email:
mobliviongmail.com
Ben het helemaal met je eens, Fred. Een gedicht is als het knippen en plakken van een nieuwe dag die wordt afgezet tegen de eeuwigheid. De gevestigde orde bestaat soms als een stel heren met zwarte hoeden die altijd van bovenaf neerkijken op een woordkeuze, alvorens een oordeel te vellen. Wat je ook veel ziet is dat bepaalde dichters, ook van de gevestigde orde, spelen met cijfers. Ze veroordelen de critici van hun werk door cijfers uit te delen of te reageren middels een gedicht. Dit lijkt soms moeiteloos uit de mouw te worden geschud, wat tevens de stamina bewijst die een dichter moet hebben wil hij serieus gaan publiceren. En als je het dan leest uit de schappen, dan concludeer je enkel steengruis tussen het graniet van een schrijver als Harmens of Campert of Nooteboom.
Ik houd persoonlijk meer van rap..
Naam:
Rina
Datum:
7 dec. 2005

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)