Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verkeer in de huiskamer

Het is druk in de straat, ik hoor sirenes. Politie misschien? Of toch de ambulance? Als er iets gebeurt in ons dorp, staat alles op zijn kop. De mensen gaan massaal naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Zo ook nu. Ik vraag aan de buren of zij iets meer weten of meer hebben gezien, maar ze moeten me teleurstellen. Nieuwsgierig als ik ben, ga ik af op de drukte en de sirenes. Nu zie ik het, het is bij Peter te doen.

Peter, een vrijgezelle man van rond de 40. Ongeveer een jaar geleden besluit hij een huisje te kopen in onze straat. Tijdens zijn verbouwing komt hij erachter dat het toch wel erg druk is in ons straatje en dat de snelheidslimiet hier standaard dik wordt overschreden. Peter weet nogal van aanpakken en besluit zich niet langer te ergeren, maar er iets aan te doen. Samen met de dorpsraad verzamelt hij handtekeningen. Handtekeningen om iets te doen aan de verkeersveiligheid in onze straat. Vervolgens worden deze ingediend bij de Gemeente, maar die hebben zoals gewoonlijk geen haast. Peter blijkt echter een volhouder en er wordt dan toch beloofd iets aan de belachelijke snelheden te doen.

Hier stuit Peter echter op het volgende probleem. Iedereen wil de straat veiliger, maar niemand wil een verkeersremmer voor zijn deur. Voor Peter weer een reden om huis aan huis te gaan om te vragen wat voor een soort verkeersremmer er dan geplaatst zou moeten worden. Uiteindelijk zijn er deze zomer om de 100 meter, plantenbakken plus borden geplaatst. Opgelost zou je denken, maar al snel kwamen de klachten. Het blijkt dat de auto’s nu nog harder over de weg razen, onder het motto: “Nog snel even de plantenbak voorbij, voordat de tegenligger er aan komt.” Weer neemt Peter het voortouw. Hij is namelijk een van de mensen, die zo’n ding precies voor zijn deur heeft staan. Hij wil van de buurtbewoners weten of zij vooruitgang zien in de verkeersveiligheid sinds de verkeersremmers. Deze week zou hij zijn handtekeningenjacht starten.

Ik loop richting Peters huis, waar hij na een dik jaar verbouwen sinds twee weken eindelijk zijn intrek heeft genomen, en vraag aan een omstander wat er is gebeurd. Hij zegt dat Peter achter zijn computer zat (digitale handtekeningen aan het verzamelen hoogstwaarschijnlijk), toen een busje besloot de plantenbak voor zijn huis nog snel even voorbij te rijden bij het zien van een naderende vrachtwagen. Deze kwam blijkbaar sneller aan dan verwacht, kon niet meer uitwijken en boorde zich de gevel van Peter binnen. In zijn woonkamer kwam de truck tot stilstand.

Peter kwam gelukkig met de schrik vrij, maar ik denk dat zijn vraag of de verkeersveiligheid er beter op is geworden, hierbij is beantwoord.
Scheelt hem weer een avondje handtekeningen shoppen.

Schrijver: wendy77, 16 dec. 2005


Geplaatst in de categorie: verkeer

2,7 met 3 stemmen 776Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)