start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Welkom op Nederlands.nl


Er zijn in totaal 24.132 inzendingen gevonden.

Ontwikkeling

afbeeldingFoto’s van vroeger kunnen soms ontnuchterend zijn. Zo heb ik een kiekje van een feestje van 30 jaar geleden. Ik herinner me dat feestje nog goed; het liep een beetje uit de hand en de foto laat dat zien. Ik weet nog dat ik erg om die foto moest lachen, zowel tijdens het maken ervan als achteraf....
Lees meer...

Schrijver: Hanneke van Almelo, 12-12-2018, Beoordeling: 9.00 (1)

Werkontbijt

afbeelding‘Hallo Mark, it is Theresa here, from 10 Downing Street!’ Goede avond Theresa, wat een leuke verrassing, heb je al eerder gebeld?’’. Nee, het was me het Brexit-dagje wel, maar ik dacht, Mark slaapt vast nog niet’.
‘Zeg het eens, Theresa, what’s on your mind?’. Nou, weet je, Mark,...
Lees meer...

Schrijver: Ton Mantoua, 12-12-2018

Volop van Jacqueline Govaert genoten

afbeeldingJe hebt artistieke vrouwen, die levende legendes zijn en Jacqueline Govaert is daar zeker één van! Ze trad op in de Goudsche Schouwburg en dat was anderhalf uur gekluisterd blijven aan haar hoogst bijzondere en gerijpte stem. Jacqueline Govaert is geboren op 20 april 1982 in Kaatsheuvel....
Lees meer...

Schrijver: Joanan Rutgers, 12-12-2018

De handschoenen

afbeeldingVan zeer korte duur waren ze, mijn nieuwe handschoenen het mocht niet zo zijn! Voor een paar luttele euro’s kocht ik ze ook al omdat ze als het ware “ dubbel “ waren, met een voering ook nog en het woordje Termal erop. Dat woordje deed het ‘m want dan heb je lekkere warme handschoenen en...
Lees meer...

Schrijver: An Terlouw, 11-12-2018, Beoordeling: 7.00 (1)

Het geheugen, hoeveel Gb?

afbeeldingZittend in mijn stoel bedacht ik ineens dat gisteren net liggend in bed me de gedachte te binnenschoot om over geheugen te willen schrijven, domweg omdat er zo vreselijk veel mensen dement worden en zijn. Wat zou je doen, als je dingen vergeet, vooropgesteld dat je het door hebt dat je inderdaad...
Lees meer...

Schrijver: An Terlouw, 30-11-2018, Beoordeling: 9.00 (2)

afbeeldingMet de komst van Delaila Amega heeft het Nederlandse handbalteam een speelster die nu en in de toekomst het verschil kan maken.
Reageer...

Schrijver: Victor S., 07-12-2018, Beoordeling: 9.00 (4)

Hertenbiefstuk

afbeeldingEn weer ging de zorgpremie omhoog.
Bjarne betaalde zich iedere maand al blauw met de laatste restjes maand die van zijn geld overbleven. Het nieuwe ondergoed moest maar weer uitgesteld worden, gelukkig had hij een zuinig kontje. Maar hij kreeg er natuurlijk wel iets voor terug, als zijn eigen...
Lees meer...

Schrijver: Bjarne Gosse, 24-11-2018, Beoordeling: 9.67 (3)

Laatste nieuws:

De Gouden Ganzenveer – die jaarlijks naar een persoon of instelling gaat die veel heeft betekend voor het geschreven woord in Nederland – is nu toegekend aan Xandra Schutte.
Xandra heeft veel geschreven over feminisme, kunst en literatuur.
Ze was hoofdredacteur van Vrij Nederland en redacteur van literaire tijdschriften.
Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Andere prijswinnaars waren o.a. Geert Mak, Remco Campert, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman.
De prijs wordt op 21 april 2016 uitgereikt in Amsterdam.
Van harte, Xandra!
Redactie, 04-12-2015
De redactie heeft besloten dat inzenders maximaal één inzending per dag mogen laten plaatsen. Dit om eenzijdigheid bij inzendingen te voorkomen.
De redactie vraagt inzenders van reacties die tot maximaal 3 per dag te beperken.
Redactie, 04-11-2015
Frans Pointl is 1 oktober op 82-jarige leeftijd overleden.
Frans is in 1933 geboren in Amsterdam als zoon van een Nederlandse moeder en een Oostenrijkse vader.
Zijn bekendste werk is zijn debuut ‘De kip die over de soep vloog’, een verhalenbundel uit 1989. Hierna verschenen nog acht verhalen- en gedichtenbundels.
In het autobiografische ‘De kip die over de soep vloog’ beschreef hij zijn tijd als onderduiker in de Tweede Wereldoorlog.
Zijn laatste jaren verbleef Frans in een verpleeghuis in Amsterdam. Zijn laatste werk ‘De laatste kamer’ kwam in 2013 uit.
Hij schreef toen: "Oud zijn is een chronische kwaal. Elke avond voor het slapen gaan hoop ik dat ik weg mag schuiven in de eeuwigheid. Een grafsteentekst heb ik al vastgelegd: Van mensen eindelijk verlost."
Op 1 oktober 2015 was het voor Frans dan eindelijk zo ver.
Hoofdredacteur, 02-10-2015
Dr. Mr. Jan Roelof Lunsing

Vandaag om 15.48 uur behaalde onze vaste dagcolumnist Jan Lunsing zijn doctoraat aan de Universiteit van Twente. Hij promoveerde op het proefschrift 'De Kloof' dat hij met verve openbaar verdedigde.

Als hoofdredacteur van onze site feliciteer ik Jan (en zijn eega Juultje) van harte met dit wetenschappelijke succes.

Een handelseditie van zijn proefschrift is verschenen bij Boom Lemma onder ISBN 978-94-6236-574-2.
Hoofdreacteur, 13-05-2015
Meer laden...