start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Welkom op Nederlands.nl


Er zijn in totaal 24.404 inzendingen gevonden.

Nog steeds geen geschiedenis

afbeeldingIk ben nauwelijks begonnen met het boek van Bernie Sanders, feel the Bern – Nederlandse editie, of ik lees dat de nu al 77-jarige man zich aan het voorbereiden is voor de volgende presidentsverkiezingen. Waar haalt ie de energie vandaan?
Uit het boek blijkt dat hij al diverse bijzondere successen...
Lees meer...

Schrijver: Jan R. Lønsing, 21-02-2019

In de Libische woestijn…

afbeeldingNu hij als een zielige prins over Ardennen-bospaden waggelt en klaagt over premier Charles Michel, vind ik hem opeens sympathiek. Altijd een operette-figurant geweest, die bokkesprongen maakte zodra paparazzi naderden, vertelde de broer van koning Filip over z’n milieuvriendelijkheid, daterend...
Lees meer...

Schrijver: Ton Mantoua, 19-02-2019, Beoordeling: 8.00 (1)

Een intense droom verwezenlijkt

afbeelding(voor Chris McCandless (1968 - 1992))
Je bent geboren als Christopher Johnson (Chris) McCandless op 12 februari 1968 in El Segundo, Californië. Je noemde jezelf ook wel Alexander (Alex) Supertramp. Je was een buitenechtelijk kind van de NASA-radarspecialist Walt McCandless en zijn secretaresse...
Lees meer...

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 20-02-2019

Op een lentedag in 2019

afbeeldingBij Kringloopwinkel "Portagora" is het goed toeven op een lentedag die plotseling en onverwacht is aangebroken. Daar vind je beeldjes van een onschuldig ogend vogeltje, een meesje met citroenkleurig verenpak en van een Boeddha die je in je kamer van overjarig studente zou willen neerzetten omdat je...
Lees meer...

Schrijver: I.Broeckx, 20-02-2019

Dat kleine landje

afbeeldingEr is nog steeds ergens een minister president van een klein landje die erg z’n best doet en deed, echt waar, hij werkte dag en nacht en hield alle belangen in de gaten van alle grote bedrijven, want die bedrijven zorgden er voor dat de mensen het al die tijd goed hadden en nog steeds zullen...
Lees meer...

Schrijver: catrinus, 17-02-2019

afbeeldingMen zou er wel aan doen een potlood bij zich te hebben en de gedachten van het ogenblik op te schrijven.
Gedachten die ongezocht opkomen zijn gewoonlijk de meest waardevolle en dienen te worden vastgelegd, aangezien zij zelden terugkomen.
Lees meer...

Schrijver: Francis Bacon, 19-02-2019, Beoordeling: 10.0 (2)

Een nieuwe bevlieging

afbeeldingEmma was inmiddels al twee weken in Amerika toen Christiaan, die via een telefoonverbinding contact met haar had gehad, mij vertelde over haar nieuwe bevlieging. Ze wilde dat de hartstocht die de kunstenaars die zij bewonderde voelden, meer en meer in het dagelijkse leven werd geïntrigeerd. Zij...
Lees meer...

Schrijver: Bjarne Gosse, 17-02-2019

Laatste nieuws:

Dr. Mr. Jan Roelof Lunsing

Vandaag om 15.48 uur behaalde onze vaste dagcolumnist Jan Lunsing zijn doctoraat aan de Universiteit van Twente. Hij promoveerde op het proefschrift 'De Kloof' dat hij met verve openbaar verdedigde.

Als hoofdredacteur van onze site feliciteer ik Jan (en zijn eega Juultje) van harte met dit wetenschappelijke succes.

Een handelseditie van zijn proefschrift is verschenen bij Boom Lemma onder ISBN 978-94-6236-574-2.
Hoofdreacteur, 13-05-2015
We hebben een reactie van Joke de Groot binnen gekregen dat Jos Zuijderwijk in de kerstnacht is overleden.
Wat een verlies voor zijn familieleden, voor zijn vrienden en vriendinnen.
Wat een verlies voor de bezoekers van onze site.

Als er mensen zijn die een 'in memoriam' willen schrijven: stuur me die toe en ik zal dat stuk a.s. zaterdag plaatsen op de plek die Jos anders ingenomen zou hebben met één van zijn zijn prachtige dagcolumns, waarin hij als ware hij persoonlijk met je aan het praten zoveel info wist te delen met ons als lezer.

Ik kan het nog niet geloven...dat we Jos en zijn bijdragen zullen moeten missen...
Hoofdredaceur, 06-01-2015
Dichter en romancier Erik Menkveld (1959-2014) is 30 maart overleden aan een hartstilstand.
Menkveld debuteerde in 1997 als dichter met 'De karpersimulator'.
In 2011 verscheen zijn romandebuut 'Het grote zwijgen', een historische roman over de Amsterdamse muziekwereld van het begin van de twintigste eeuw.
Redactie, 31-03-2014
Op 9 januari, 80 jaar na de onthoofding van Marinus van der Lubbe als eerste Nederlandse nazi-slachtoffer, presenteerde George Knottnerus zijn nieuwe roman 'Missie Berlijn' op het Van der Lubbehof in Leiden.
Marinus van der Lubbe was de stichter van de Rijksdagbrand in 1933. Wie was de alom verguisde Leidenaar? Wat dreef hem tot zijn daad?
De auteur liet zich bij het schrijven van deze roman inspireren door de historische feiten, in het bijzonder door de ontmoeting die Marinus in 1931 in het Franse Calais had met een Hongaarse vrouw. Hij noemt haar Zizi. De jonge vrouw draagt een groot geheim met zich mee.
Ga voor meer info naar
www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051798500
Boekenredactie, 28-01-2014
Meer laden...