Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Uilenpraat

Jonge Uil en Wijze Uil zaten samen op de tak van de oude Eikenboom in het Verste Woud waar zij op vakantie waren voordat de wijze Uilenlessen zouden beginnen. Ze luisterden naar de stilte, de stilte die alle antwoorden zou geven van hun ziel.

Jonge uil vroeg: ' wat is wijsheid, wat is belangrijker, Liefde of Wijsheid', want hij wilde graag slim zijn en een vriendinnetje hebben en die twee schenen niet bij elkaar te passen.

Wijze Uil keek hem even aan en sloot toen de ogen en hoorde zichzelf antwoorden uit roeping om zijn leringen van de Grote Geest door te geven aan zijn toekomstige opvolger.

Liefde is het belangrijkste heb ik uiteindelijk ervaren. Vroeger wilde ik de wijste uil van allemaal zijn en dat werd ik ook maar toen werd ik eenzaam omdat ik niemand had die mij liefhad en ik niet iemand had om mijn wijsheid mee te delen omdat er verder niets meer voor mij te weten viel, hum hum Jonge Uil, dit is een lastige vraag om mee te beginnen, omdat ik daar mijn leven lang heb over gedaan…

Jonge uil luisterde enthousiast maar dat werd minder, he verdorie dat weet ik toch al, moet ik dat nog leren wijze uil? vroeg hij ongeduldig.
Ja het is wijs lief te hebben en lief om wijs te zijn, zei hij uit zichzelve, een nieuwe uilen antwoord. Nog beter is het uit wijsheid lief te hebben en van je zelf te houden en van de UilenGod die mij gemaakt heeft. Zo je ziet gaan ze prima samen !

Jonge uil vliegt weg naar het gezellig Bos en viert feest, laat het nieuwe leerjaar nu maar komen, hij voelt zich nu al zeker van zijn zaak, als het leven zo eenvoudig was kon hij wel een beetje de wilde uil uithangen zeker en omarmde een knap uiltje met een brilletje en vroeg haar ten dans.
Laat in de nacht viel hij in slaap bij het licht van de maan die hem glimlachend beschermend bescheen als een tovenaarsleerling van de Nieuwe Tijd.

Einde Fabel

Schrijver: foppe oostenbrug, 20 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

3.2 met 4 stemmen 426Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)