Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

zondeval

Dragende krachten uitgezonden door emoties ook wel genaamd liefde. Krachteloosheid uitgezonden door lege zielen die verteerd worden door eenzaamheid. En de grote vraag die men zichzelf steeds stelt. De vraag die wacht op het antwoord bij welk kamp men nu eigenlijk behoord. Nachten zijn lang en dagen kort. Nooit geweten dat de wereld in leven kon blijven met zo weinig zonneschijn. En maar uitkijken naar het antwoord op die grote vraag waar ik het bestaan alweer van vergeten was. Daarom ben ik hier. Wist ik maar waar hier was. Psychologisch onverantwoorde gevoelens van liefde. Onverantwoord omdat zij toch nooit beantwoord kunnen worden. En dat terwijl de hele wereld maar doet alsof. Of was het veinzen? Geen idee. De taal is nu eenmaal beïnvloed door teveel buitenlandse grammatica. Maar o…nu dwaal ik af. Ook wel liefdesschijnbewegingen genoemd door die meester der Nederlandse taal die ooit kettingroker was maar nu gestopt is. Waarom? En hoe? Geen idee. Niet teveel vragen tegelijk alstublieft. Ben ik overigens niet beleefd? Maar dit terzijde. We hadden het over liefde. Alsof die onzin bestaat. In MSN taal zou ik nu een: hahaha erachter gevoegd hebben. Maar daar leent deze site zich (gelukkig) niet voor. Ik ben sowieso overtuigd van het feit dat MSN taal iets voor debielen is. Maar goed. Liefde dus.

IEDERE DAG ZOU ZO PERFECT KUNNEN ZIJN ALS IK JE DE KANS GAF.

Vergeef mij bovenstaande puberale uitbarsting. Mijn vingers waren weereens sneller dan mijn verstand. Maar toch is het zo. Gevoelens bepalen ons aller levens. En wij maar denken dat wij ons lot in eigen handen hebben. Vergeet het maar. Net zoals je toeval kunt vergeten. Alles is bepaald. Daarom slaan velen meerdere hoofdstukken over om dan maar meteen aan het einde van hun levensverhaal te komen. Hun zelfdoding bijvoorbeeld.

IK BEN NET ZO EENZAAM ALS JIJ. EIGENLIJK ZIJN WIJ VERDOMME HETZELFDE.

Het volgen van gevoelens is ook al zoiets. Meestal volgt hierna het onverklaarbare schuldgevoel. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat het merendeel van de Nederlanders een onverklaarbaar schuld of zonde gevoel hebben. Psychologen schijnen dit niet te kunnen verklaren. Ik wel. Bedankt meneer pastoor. Bedankt dominee. Mag ik u er beiden even fijntjes op wijzen dat het niet netjes is om je kudde valse schaamtegevoelens aan te praten?

SEX IS NIET ZONDE MAAR LEKKER.

Oeps. Moet ik morgen verdomme weer tijd vrij maken om naar de biecht te gaan. (dat geloof je toch zelf niet).

Schrijver: costa, 14 februari 2009


Geplaatst in de categorie: emoties

1.9 met 8 stemmen 496Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)