Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Personeel gevraagd

Het samenstellen van een duidelijke personeelsadvertentie blijkt voor veel werkgevers een moeilijke klus. Ze eisen van alles van een sollicitant maar spreiden zelf weinig creativiteit en fantasie ten toon. Nietszeggende oproepen met grote kans op nietszeggende reacties.

Een orthodontistenpraktijk zoekt een tandartsassistente. Ze moet kindvriendelijk, zelfstandig, handig, spontaan, representatief en flexibel zijn. Dus elke huismoeder kan met een gerust hart solliciteren.

Helemaal duidelijk is de oproep van een schoonmaakbedrijf. Zij vragen een interieurverzorgster. De enige eis die ze stellen is goed Nederlands kunnen spreken én schrijven. Een kok moet kunnen koken, een chauffeur moet kunnen rijden, een piloot moet kunnen vliegen en een schoonmaakster moet goed kunnen schrijven. Logisch toch.

Advertenties staan vol met loze kreten: flexibel, representatief, duizendpoot, proactief, communicatief vaardig, geen 9 tot 5 mentaliteit, resultaatgericht, dynamisch, prettige telefoonstem. Niemand weet wat voor maatstaven gehanteerd worden. In het ene bedrijf betekent flexibel dat je een paar keer per jaar een dag extra moet werken. In het andere bedrijf betekent flexibel dat je 24/7 beschikbaar moet zijn.

Dus, werkgevers, wees eens duidelijk. Spreek met prettige telefoonstem, begroet de sollicitant met communicatieve vaardigheid, wees flexibel als deze te laat komt, kleed je representatief, benader de kandidaat met een proactieve houding, voer een dynamisch gesprek en ga voor het resultaat.

In de tussentijd reinigt de schoonmaakster het toilet met pen en papier, geholpen door de tandartsassistente die een flexibele borstel hanteert.

Schrijver: Shalimar, 26 juni 2009


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 8 stemmen 846Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)