Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wat moet ik met Jezus.

Wat moet ik met Jezus?
Laat ik zeggen me enerzijds niet te willen vermoeien met het veroordelen van datgene waar anderen het mee kunnen doen op weg en reis naar de eeuwigheid. Ik sta voor mezelf. Maar het raakt me wel wat hier en daar wordt geopperd. Nee, ik ben niet iemand die datgene wat wordt gezegd, geleerd en wat misschien niet geheel is naar dat waarin ik ben opgevoed weg te vegen. Als zijnde duivels of van een valse leraar.

Integendeel probeer ik het alles te toetsen aan mijn bevinding en beleving. Daarbij stel ik me dan voortdurend de vraag of ik het niet ben die me vergis. Zo kunnen duizend vragen in me opkomen. Alleen door het je toe te staan een bredere blik in het leven te ontvangen. Staat er niet duidelijk in het Woord: Strijd gij de goede strijd van het geloof.
Het voeren van strijd houdt dus in dat we niet op een rustbank neer moeten liggen. Ons kussentjes onder de oksels moeten naaien. We hebben onszelf te onderzoeken. Steeds opnieuw. Bij alles wat op ons afkomt is het de grote vraag of er een schadelijke weg in ons is. Er is een dagelijks terugkerend onderzoek nodig op de goede weg te zijn. Is er ondanks de gemeende roeping en de verkiezing wel datgene wat onze staat heeft vastgemaakt. Het zijn in Christus. En dan bedoel ik niet een goedkoop roepen dat Hij voor onze zonden heeft geleden. Nee, er is zoveel meer. Er is een bevindelijk leven zolang we er mogen zijn. Wetend dat Hij alleen de Weg is, de Waarheid en het Leven. Waar in het Woord zo duidelijk op wordt gewezen dat er zonder heiligmaking geen zaligheid is. Hoe kunnen velen dan roepen dat het niet uitmaakt of ik nu veel of weinig zonden doe. Als we maar in Hem geloven.

Wat moet ik met Jezus? Laat ik het anders zeggen. Wat doet Jezus met ons. Wat doet de Heilige Geest Die uitgaat van de Vader en de Zoon met ons. Met u en met mij. Want aan de vruchten worden immers de boom gekend. Is er die voortdurende gemeenschap met de Heere. Die in diepe ootmoed en verwondering steeds weer uitroept dat het zo’n wonder is dat de Heere om wil kijken naar een mens zoals u en ik. Is er die diepe afhankelijkheid die geen stap kan zetten zonder Hem. De voortdurende vraag of er niet iets in het leven is wat de Heere verdriet doet. Tekort. Is er een leven in antwoord op de vraag van de Heere. Een vraag die Hij heeft gesteld in de tien geboden. Het liefhebben van Hem en daarbij het liefhebben van de naaste. Maar ook het zorgen voor jezelf. Is er een gerustheid gekomen in het leven wat verontrustend werkt bij diegenen die altijd met onrust gaan. Die in eigen leven weten van de strijd die is en blijft. De aanvechtingen van binnen en van buiten. Het ontdekkend werk van Gods Geest wat niet in de hoogte brengt maar verdiept. En waar alleen het antwoord van de Heere licht geeft. Die onderwijst. Ook in de meest donkere dagen van het leven. Wanneer het lijkt alsof alles is toegesloten en uitzichtloos lijkt. Maar waar bij de uitkomsten van de Heere in het leven gezongen mag worden van het zoet wat na het zure toch altijd weer mag komen.

Schrijver: ZEGERIN, 23 november 2009


Geplaatst in de categorie: religie

2.7 met 7 stemmen 231Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)