Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Rillen van bekoring

(voor Adele Laurie Blue Adkins (5 mei 1988))

Je bent geboren in Tottenham, Noord-Londen.
Je moeder is Penny Adkins en je vader Mark Evans.
Op je derde verliet je vader het gezin en keerde nooit weerom. Dit traumatische gebeuren heb je hem nooit kunnen vergeven, het was dan ook een groot hiaat in je kinderjaren en je viel daardoor eerder ten prooi aan eenzaamheid en depressies.
Je was vier toen je begon te zingen en vanaf je zesde werd je beïnvloed door de Spice Girls, die je imiteerde op kinderfeestjes. Je imiteerde ook de zangeres Louisa Gabrielle Bobb.

Op je negende verhuisde je met je moeder, een meubelmaakster, naar Brighton en twee jaar later naar Brixton. En daarna naar West Norwood, Zuid-Londen.

Op je veertiende zag je Pink optreden in de Brixton Academy, wat van grote betekenis was voor je wil om ook zangeres te worden. Pink is Alecia Beth Moore (1979, Doylestown), een Amerikaanse zangeres.
Daar schreef je op je zestiende je eerste lied 'Hometown Glory', dat je in tien minuten klaar had en de aanleiding was, dat je moeder wilde dat je naar de universiteit zou gaan en weg uit Zuid-Londen.

Je hield van de muziek van Aaliyah Dana Haughton (1979 - 2001), die stierf door een vliegtuigcrash, omdat het te overbelast was en de piloot onbekwaam en verslaafd aan cocaïne en alcohol.
En je hield van Destiny's Child (R & B muziek) en Mary J. Blige (1971, New York).

Op je achttiende ben je afgestudeerd aan de BRIT School for Performing Arts and Technology in Croydon, Londen. Je was de klasgenoot van de zangeressen Leona Louise Lewis en Jessica Ellen Cornish.
Via een opgestuurde demo door een vriend van je, kwam je bij XL Recordings terecht, waar Jonathan Dickens je manager werd. Je zong als achtergrondzangeres op 'My Yvonne' van Jack Peñate en je zong met Will Young in de Union Chapel (Islington) en met de Ierse zanger Damien Rice.

Op je twintigste verscheen je debuutalbum '19', met het megasuccesnummer 'Chasing Pavements', dat de Grammy Award voor Best Female Pop Vocal Performance won. Je won eveneens de Grammy voor Best New Artist en ook 'Hometown Glory' sierde op je album, naast o.a. een prachtige cover van Bob Dylan 'Make You Feel My Love'. Je won tevens een Urban Music Award voor Best Jazz Act en nog twee prijzen.

Je begon een wereldtournee, incluis Noord-Amerika en je dronk veel teveel, mede door je toenmalige vriend, die mee reisde, maar die heb je wijs en kordaat weggestuurd. Je kocht een duur schilderij van de populaire kunstschilderes Stella Vine (Melissa Jane Robson), ten bate van de Afrikaanse kinderen en families, die lijden onder het moeten leven met HIV/Aids.
Je verhuisde van je moeders huis naar een eigen huis in Notting Hill, ook omdat je vrienden en zakenpartners graag wilden dat je afkickte van je buitensporige alcoholverslaving. Maar die verslaving zit diepgeworteld, heeft absoluut met je derde levensjaar te maken en wie weet met nog vroegere ervaringen, maar daarvoor zou je een kundige psychiater moeten raadplegen, wat het dempen van je depressies via alcohol niet zomaar oplost. Soms is alcohol van levensbelang. Maar allez, je album werd goud in Amerika en meer Awards en prijzen volgden, misschien wel teveel van het goede.
Je deed het duet 'Need You Now' met Darius Rucker (1966, Charleston) en op je drieëntwintigste verscheen je tweede album '21', vol roots- en countrymuziek. 'Rolling in the Deep' werd een geweldige hit en het album is het beste van de 21-ste eeuw. Het hartverscheurende 'Someone Like You' stond op één en de DVD 'Live at the Royal Albert Hall' verscheen en je kreeg nog zes Grammy Awards.
Madonna heeft al aangegeven dat ze dolgraag met je wil samenwerken, maar blijf maar lekker bij jezelf en neem genoeg tijd voor jezelf. Toch schijnt het dat je alweer volop in bedrijf bent, goed nieuws, maar wees uiterst voorzichtig, want velen voor jou hebben zich lelijk vergaloppeerd.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 juni 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

1.7 met 6 stemmen 122Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)