Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Juli - Du Lügst So Schön (Live/TV Noir)

Juli is een Duitse, alternatieve popgroep uit Giessen, die in 1996 is opgericht door Andreas Herde, Martin Möller, Jonas Pfetzing, Marcel Römer en de zanger Simon Triebel. Niet lang daarna kwam de zangeres Miriam Adameit erbij. Ze heetten eerst Sunnyglade. In 1998 verscheen het album 'My Mind', waar 500 exemplaren van verkocht zijn. In 2000 verlieten Adameit en Möller de band.

Adameit werd vervangen door de zangeres Eva Briegel, op 3 december 1978 in Böblingen geboren. In 1982 verhuisde ze naar Langgöns en daarna ging ze naar Linden, waar ze naar de Anne-Frank-Schule ging. Ze studeerde af aan de Gesamtschule Giessen-Ost. Ze zong in diverse bands. Ze studeerde een tijd kunstgeschiedenis in Heidelberg en enkele jaren diverse onderwerpen aan de Justus-Liebig-Universität. Ze is daar nooit afgestudeerd. Daarnaast was ze verkoopster van muziekinstrumenten en computers, serveerster en barkeepster. Eva is vegetariër en lid van People for the Ethical Treatment of Animals.

De naam van de band werd Juli. Ze zongen eerst in het Engels, maar daarmee konden ze hun gevoelens niet goed genoeg uitdrukken, dus kozen ze voor hun moedertaal het Duits. Ze wonnen de Hessischer Rockpreis 2000 en begin 2001 tekenden ze een contract bij EMI en werkten ze met de producer Lutz Fahrenkrog-Petersen. Hun eerste optreden was in juni 2002, hun eerste demo in oktober 2002. In augustus 2003 tekenden ze een contract bij Popkomm, Keulen. In juli 2004 verscheen hun debuutsingle 'Perfecte Welle', wat een soort volkslied werd. Na de tsunami in 2004 in de Indische Oceaan werd het lied bijgelovig verbannen, alsof er een verband zou bestaan.

Op 20 september 2004 verscheen het veelgeprezen debuutalbum 'Es ist Juli', met 'Perfekte Welle', 'Regen und Meer', 'Warum', 'Ich verschwinde' en 'Geile Zeit' (Grote Tijd). Het album behaalde vier keer platina. Met 'Geile Zeit' wonnen ze de Bundesvision Song Contest 2005. Hun tournee door Duitsland was geheel uitverkocht.

In Bochum werkten ze aan hun tweede album. Op 22 september 2006 verscheen de single 'Dieses Leben'. Op 13 oktober 2006 verscheen het tweede album 'Ein neuer Tag', met 'Zerrissen', 'Wir Beide', 'Egal wohin' en 'Ein Gruss/Interlude'. Ze wonnen de Bambi Award en de Eins-Live-Krone. Ze stonden weer voor uitverkochte concerthallen en er verschenen een DVD en een live-album van 'Ein neuer Tag'.

Juli is één van de Duitse bands, die het meeste op de radio uitgezonden worden. In september 2010 verscheen hun derde album 'In Love', met 'Elektrisches Gefühl' als eerste single. De tweede single was 'Immer wenn es dunkel wird'. Op 3 oktober 2014 verscheen het vierde album 'Insel', met 'Insel', 'Jetzt' en 'Eines Tages'. Het lied 'Insel' springt eruit en in combinatie met de videoclip is het een heerlijk zomernummer. Vooral die surrealistisch opgepimpte boot steelt de show. Je zou bijna vergeten dat Eva steeds 'Mein Herz ist ein Insel' zingt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 34Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)