Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een paranormaal begaafde zieneres en medium van de Meesters

(voor Dion Fortune (1890 - 1946))

Je bent geboren als Violet Mary Firth op 6 december 1890 in de badplaats Llandudno in Engeland, met de langste pier van Wales, gebouwd in 1878, 572 meter lang. Eveneens de geboortestad van de componist Ernest Newton. In jouw gezin werd Christian Science volop beoefend. Op je vierde kreeg je visioenen van het eiland Atlantis, waar Plato voor het eerst over schreef. Op je twaalfde verhuisde je naar Somerset en op je veertiende bekeerde je jezelf tot Christian Science. Later woonde je her en der in Londen en daarna in Letchworth. Je schreef gedichten en je studeerde aan het Studley College, waar je tuinbouw leerde en je literaire talenten ontwikkelde. De directrice Lillias Hamilton had je via hypnotische yoga-technieken mentaal en fysiek zwaar verzwakt, toen je wilde stoppen met het Studley College.

Op je twintigste kreeg je eerst een zenuwinzinking en daarna ontwikkelde je jouw paranormale vermogens. Je werd lid van de Theosofische Vereniging en je volgde cursussen in de psychologie en de psycho-analyse aan de Universiteit van Londen. Je was Freudiaanse psychotherapeute, tevens beïnvloed door Jung, bij de Medico-Psychological Clinic in Brunswick Square. Jouw eerste, magische mentor was de Ierse occultist en vrijmetselaar Theodore Moriarty. Je was er getuige van hoe Moriarty een slechte entiteit verdreef en je had astrale visioenen. Je las het werk van Annie Besant en je werd door de Meesters als leerlinge aangenomen. Je naam Dion Fortune komt voort uit jouw familiemotto 'Deo Non Fortuna' (Door God en Niet door Geluk).

In 1919 werd je lid van de occulte orde van Moriarty, wat je sterk beïnvloedde. Je jeugdvriendin Maiya Tranchell-Hayes bracht je in contact met de Londense tempel van de Alpha et Omega, geleid door dr. JW Brodie-Innes. In datzelfde jaar werd je ingewijd in de tempel van de Alpha et Omega, vroeger de Hermetische Orde van de Golden Dawn genoemd, in 1888 o.a. opgericht door Samuel Liddell MacGregor Mathers, die in 1918 was overleden, volgens jou door de Spaanse griep. Zijn weduwe Moina volgde hem op en Moina werd weer opgevolgd door haar dochter Isme. Je werd ook lid van de orde van Stella Matutina, net als de Ierse dichter W.B. Yeats. Je maakte ruzie met Moina Mathers, want Moina vond, dat je je eed schond, omdat je over geheime zaken van de Golden Dawn schreef.

In 1922 verliet je Alpha et Omega en stichtte je samen met je man Penry Evans de Fraternity of the Inner Light. In 1923 overleed Moriarty. In 1924 kocht jouw orde Society of the Inner Light een oud officiersverblijf en een groot huis in Queensborough Terrace in Londen. Sommige leden woonden er permanent. In 1925 werd je de voorzitter van de christelijke Mystic Lodge van de Theosofische Vereniging. Je schreef enkele romans en korte verhalen over magie en mystiek. Je romans 'The Sea Priestess' en 'Moon Magic' waren van grote invloed binnen de neo-heidense Godin Beweging en de Wicca. Met name Doreen Valiente zweerde bij jouw boeken. Je boek 'The Cosmic Doctrine' is één van de beste magieboeken. Je kreeg de inhoud doorgeseind via je contact met de Meesters. Je beschrijft je fundamentele leringen over mystiek en een handleiding over psychische zelfverdediging, denkend aan je oud-directrice Lillias Hamilton.

In 1924 kocht Je boek 'De mystieke Kabbala' uit 1935, over Hermetische Kabbala, de voorloper van Neopagan, Wicca en New Age, is hoogst indrukwekkend. Je scheidde van Penry en in de Tweede Wereldoorlog verdedigde je Engeland op magisch niveau. Je huis op Queensborough Terrace werd toch gebombardeerd, al viel de schade mee. Hulpverleners vonden vele magische gewaden onder het puin. In januari 1946 ging je naar Glastonbury terug. Je was erg moe en op 8 januari 1946 overleed je in een ziekenhuis in Londen aan myeloïde leukemie.
Je werd 55 jaar en je bent in Glastonbury begraven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.2 met 5 stemmen 97Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 september 2015
Ik ken haar werk nog niet, maar het klinkt zeer de moeite waard om alsnog in te duiken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)