Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Cowboy Junkies - Lost My Driving Wheel

Cowboy Junkies is een Canadese twangband. Ze combineren traditionele country-muziek met elementen van idie, blues en folk. De band is opgericht in 1985 in Toronto door de songwriter/gitarist Michael Timmins, zijn broer de drummer Peter Timmins, hun zus Margo Timmins en de bassist Alan Anton.

Margo Timmins is geboren op 27 januari 1961 in Montreal. Ze is één van de zes kinderen van Barbara en John Timmins. Haar zus Carolyn is een filmactrice. Haar opa Noah Timmins was een goudzoeker, die de stad Timmins stichtte. Haar vader is zeer muzikaal. In 1977 verhuisden ze naar Toronto. Margo hield als kind veel van muziek en ze zong veel. Ze wilde graag huisvrouw worden en veel kinderen krijgen.

Eind jaren zeventig was Margo net als haar broer Michael in de ban van de punkscene in Toronto. Michael richtte de punkband Hunger Project op, waar Margo zijdelings bij betrokken was. Op haar 25-ste deed ze een universitaire studie maatschappelijk werk en ze liet haar haar groeien. Daarvoor werd ze vaak voor een jongen aangezien. Ze wilde aanvankelijk alleen voor Michael zingen, maar ze overwon haar plankenkoorts.

Margo is getrouwd met de advocaat Graham Henderson en ze woont op een boerderij in Toronto. Vanaf 2002 hebben ze een geadopteerde zoon. Margo werd ook erg populair in de mode-industrie. Begin jaren negentig werd ze in het tijdschrift People genoemd als één van de vijftig mooiste vrouwen in de wereld.

Cowboy Junkies speelden eerst in de Beverley Tavern, The Rivoli en andere clubs aan de Queen Street West in Toronto. In 1986 verscheen hun debuutalbum 'Whites Off Earth now!!', geproduceerd door Peter Moore. Met 'Baby Please Don't Go', geschreven door Big Joe Williams, en 'Crossroads', geschreven door Robert Johnson.

In 1988 verscheen 'The Trinity Session', opgenomen in de Church of the Holy Trinity in Toronto, met 'Misguided Angel', 'I'm So Lonesome I Could Cry' van Hank Williams, en een pittige versie van 'Sweet Jane' van Lou Reed. In 1990 verscheen 'The Caution Horses', met 'Mariner's Song' en 'Powderfinder' van Neil Young. In 1992 verscheen 'Black Eyed Man', met 'Southern Rain', 'Hill Oregon' en 'Lost My Driving Wheel', geschreven door David Wiffen.

In 1993 verscheen 'Pale Sun Crescent Moon', in 1996 'Lay It Down', met 'Angel Mine', in 1998 'Miles from Our Home', in 2001 'Open', met 'Dark Hole Again', in 2004 'One Soul Now', in 2005 'Early 21st Century Blues' en 'At the End of Paths Taken'', met 'Brand New World', 'Still Lost' en 'Mountain'. In 2007 verscheen 'Trinity Revisited', in 2010 'Renmin Park', in 2011 'Demons' en 'Sing My Meadow', in 2012 'The Wilderness'', met 'Damaged From The Start', 'Staring Man' en 'Angels In The Wilderness', en in 2013 'The Kennedy Suite'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)