Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Barry Gibb - Someone Belonging to Someone

Barry Alan Crompton Gibb is geboren op 1 september 1946 in Douglas. Hij is van Engelse, Ierse en Schotse afkomst. Zijn ouders zijn Hugh Gibb en Barbara Pass. Zijn vader speelde drums in zijn band in hotels te Douglas. Zijn oudste zus is Lesley en zijn jongere broers waren Robin, Maurice en Andy. Bijna twee jaar werd hij zwaar verbrand door een omgetrokken theepot, waarna hij 2,5 maand in het ziekenhuis verbleef. Hij weet zich hier niets meer van te herinneren, al zijn de littekens nog zichtbaar. Op zijn zevende ging hij naar de Desmesne Road Boys School. In 1955 vormde Barry de skiffle-groep The Rattlesnakes. In 1960 verhuisde het gezin naar Redcliffe in Australië, waar Barry met zijn broers de Bee Gees vormde.

In september 1961 stopte Barry met school. Ze speelden in hotels en clubs nabij Gold Coast. Op 22 augustus 1966 trouwde hij met Maureen Bates. Begin 1967 gingen de Bee Gees terug naar Engeland. Robert Stigwood werd hun manager. Hun debuutalbum was 'Bee Gees '1', met het door Barry gezongen 'To Love Somebody'. In 1969 verliet Robin de band en 'Tomorrow Tomorrow' was de eerste single zonder hem. Barry werkte samen met Samantha Sang en PP Arnold. In 1970 verscheen zijn eerste solo-album 'The Kid's No Good' en het zevende album van de Bee Gees 'Cucumber Castle'. In juli 1970 zijn Maureen en Barry gescheiden. Op 1 september 1970 hertrouwde hij met Linda Gray, een voormalige Miss Edinburgh, met wie hij vijf kinderen kreeg: in 1973 Stephen, in 1977 Ashley, in 1981 Travis, in 1984 Michael en in 1991 Alexandra.

Barry was bevriend met Michael Jackson, die hem vaak bezocht in zijn huis in Miami. Michael dronk graag wijn en hij sliep op de vloer. De Bee Gees herenigden en ze kwamen met 'How Can You Mend a Broken Heart', hun eerste nummer 1-hit in Amerika. Begin 1975 verhuisden ze naar Miami en hun eerste nummer was 'Nights on Broadway'. In 1977 verscheen de soundtrack bij de film 'Saterday Night Fever', met o.a. 'Stayin 'Alive', 'How Deep Is Your Love' en 'You Should Be Dancing'. In september 1980 verscheen 'Andy Gibb's Greatest Hits' en in oktober 1980 verscheen het legendarische liefdesalbum 'Guilty' van Barbra Streisand, met twee duetten van Barbra en Barry, 'Guilty' en 'What Kind of Fool'. In 1983 verscheen de soundtrack bij de film 'Staying Alive', met o.a. 'The Woman in You', 'I Love You Too Much', 'Someone Belonging to Someone' en 'Life Goes On'.

Barry schreef songs voor Diana Ross en Robin. In 1987 verscheen het album 'ESP', met de superhit 'You Win Again'. In 1988 overleed Andy. In 1991 verscheen het negende album 'High Civilization'. Op 25 juni 2001 verscheen het duet 'All in Your Name' van Michael Jackson en Barry. Begin 2003 overleed Maurice, wat het einde van de Bee Gees betekende. In mei 2006 kocht Barry het voormalige woonhuis van Johnny Cash en June Carter Cash in Hendersonville, maar op 10 april 2007 werd het huis door brand verwoest. In 2009 werden Linda en Barry Gibb Amerikaanse staatsburgers. Ze hebben een dubbele nationaliteit. Barry heeft huizen in Miami en in Beaconsfield. Na het overlijden van Robin viel hij in een diepe rouw, maar hij kreeg veel steun van Linda en van zijn vriend Paul McCartney. Barry zong 'When I'm Sixty-Four' op het tribute album 'The Art of McCartney'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 januari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.3 met 3 stemmen 409Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)