Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een grote leider in occulte sexmagie

(voor Paschal Beverly Randolph (1825 - 1875))

Je bent geboren op 8 oktober 1825 in New York City, waar je tevens opgroeide. Je stamde af van de kolonist/landeigenaar William Randolph (1650 - 1711), net als o.a. de derde president van Amerika Thomas Jefferson. Je vader was een neef van de planter en het Congreslid uit Virginia John Randolph. Je moeder was Flora Beverly, die van Engelse, Franse, Duitse, Native American en Malagasi afkomst was. Mede door deze afkomst was je een woordvoerder van de afschaffing van de slavernij.

Je was jong toen je moeder overleed, waarna je dakloos en zonder geld was. Je werd zeeman om jezelf in leven te houden. Je woonde in vele plaatsen, o.a. in de staat New York, New Orleans, San Francisco en Toledo. Als tiener en jongeman reisde je veel, omdat je werkte aan boord van zeilschepen. Je reisde naar Engeland, door Europa, het Verre Oosten en Perzië. Door je belangstelling voor mystiek en het occulte studeerde je bij lokale beoefenaars van volksmagie en diverse religies. Je was bevriend met Franse en Engelse occultisten. In Parijs ontmoette je Eliphas Levi, die jou onderrichtte over de magische spiegels van Saint-Germain en die jou verzocht om bepaalde boeken te schrijven.

In september 1855 ging je na een tournee door Europa en Afrika terug naar New York City. Je gaf een openbare lezing aan Afro-Amerikanen over het emigreren naar India, want je dacht dat de negers in Amerika zouden uitsterven. Na je zeemansbestaan werd je leraar en schrijver. Je verscheen geregeld op het podium als trance-medium en je schreef in tijdschriften over spiritisme. Je leerde de bevrijde slaven in New Orleans lezen en schrijven. Je was doctor in de geneeskunde en je schreef fictie en studieboeken over gezondheid, seksualiteit, spiritisme en occultisme. Je was een grote promotor voor geboortebeperking in een tijd dat dit grotendeels onwettelijk was om te benoemen en je schreef ruim 50 boeken over magie en geneeskunde bij een onafhankelijke uitgeverij.

Je gebruikte als pseudoniem 'De Rozenkruisers' voor je spirituele en occulte schrijfwerken. In 1858 stichtte jij de Fraternitas Rosae Crucis, de oudste Rozenkruisers Orde in Amerika. De huidige Supreme Grandmaster is William Force. Je deed aan seksuele magie en je schreef het boek 'Magia sexualis'. Je leerde van het fallisme, zoals beschreven door de Rozenkruiser/vrijmetselaar Hargrave Jennings, die fallisme als de oorsprong van alle religies zag. Jouw magisch-seksuele theorieën en technieken vormden de basis van een groot deel van de Hermetische Broederschap van Luxor. Het is onduidelijk of jij ook tot deze broederschap behoorde. Je eerste vrouw was een Afro-Amerikaanse en je tweede vrouw was een Iers-Amerikaanse.

Je was dik bevriend met Abraham Lincoln en toen die in 1865 door John Wilkes Booth werd vermoord, was je bij de begrafenisstoet in een trein naar Springfield. Er werd je gevraagd om de trein te verlaten, omdat enkele passagiers tegen een Afro-Amerikaanse in hun midden was. Je was de hoofdmeester van de Lloyd Garrison School in New Orleans en je geloofde dat er voor Adam overal op de wereld beschaafde pre-Adamieten leefden.

Op 29 juli 1875 overleed je onder verdachte omstandigheden in Toledo, Ohio. Je werd 49 jaar. In The Daily Toledo Blade werd over jouw zelfdoding en een hoofdwond geschreven, terwijl een vroegere vriend van jou op zijn sterfbed zei, dat hij jou in een vlaag van jaloerse krankzinnigheid heeft vermoord. Je liet een vrouw en je zoontje Osiris Budha achter. Je leed aan een langdurige depressie en die vroegere vriend heeft op zijn sterfbed liggen ijlen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.8 met 4 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)