Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kesha - Praying

De popzangeres Kesha Rose Sebert is geboren op 1 maart 1987 in Los Angeles. Haar moeder Rosemary Patricia (Pebe) Sebert was alleenstaand, maar tot 1984 was ze getrouwd met Hugh Moffatt, met wie ze een zoon kreeg, Lagan Sebert, de halfbroer van Kesha. Rosemary, Lagan en Kesha moesten van weinig geld zien rond te komen. Ze leefden van een bijstandsuitkering en voedselbonnen. Rosemary is een singer-songwriter en ze was aan de drugs en de alcohol verslaafd. Ze nam Kesha vaak mee naar de opnamestudio's. In 1991 verhuisden ze naar Nashville. In 1999 werd haar (half)broer Louis geboren.

Kesha ging op haar zeventiende van school om een zangcarrière te beginnen. Zij is openlijk biseksueel en veganistisch. Ze zet zichzelf actief in voor de LHBT-ers en de dierenrechten. Ze zegt: 'Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot de ziel van een persoon. Hierbij dacht ik nooit na over een specifiek geslacht of de identiteit van iemand.'. In 2008 deed ze mee in de videoclip bij het lied 'I Kissed a Girl' van Katy Perry. Op 5 januari 2010 verscheen Kesha's debuutalbum 'Animal' bij RCA Records, met naast de titelsong de succesvolle single 'TiK ToK', waarin ze zingt, dat ze haar tanden met Jack Daniel's whisky poetst, wat ze soms ook echt deed. Ook met o.a. 'Your Love Is My Drug', 'Take It Off', 'Stephen' en 'Hungover'.

In 2010 ging ze mee met de 'Last Girl on Earth Tour' van Rihanna, waarbij ze het voorprogramma was. Op 22 november 2010 verscheen haar tweede studio-album 'Cannibal', o.a. beïnvloed door het album 'The Idiot' van Iggy Pop. Met naast de titelsong o.a. 'We R Who We R', 'Blow', 'The Harold Song', 'C U Next Tuesday', 'Grow a Pear' en 'Crazy Beautiful Life'. In 2011 schreef ze mee aan het lied 'Till The World Ends' van Britney Spears en ze schreef mee aan het lied 'What Baby Wants' van Alice Cooper, wat een duet met haar op zijn album 'Welcome 2 My Nightmare' is. Ze maakte een remixalbum met een nieuw lied, 'Fuck Him He's A DJ'. Ze coverde het lied 'Don't Think Twice, It's All Right' van Bob Dylan.

Op 4 december 2012 verscheen haar derde album 'Warrior', met naast de titelsong o.a. 'Die Young', 'Supernatural', 'Love into the Light', 'C'Mon', 'Crazy Kids', 'Wherever You Are' en 'Dirty Love', samen met Iggy Pop. In 2014 werd Kesha in het revalidatiecentrum Timberline Knolls in Lemont opgenomen voor een rehab (vanwege haar alcoholisme), een posttraumatischestressstoornis en boulimia nervosa. Ze zei, dat ze die PTSS door Dr. Luke heeft gekregen. Ze zei ook, dat Dr. Luke haar pestte door haar een koelkast te noemen en dat daardoor haar eetstoornissen verergerden. Dr. Luke is de Joodse producer Lukasz Sebastian Gottwald, geboren op 26 september 1973 in Providence.

Op 6 juli 2017 verscheen haar vierde album 'Rainbow', met o.a. het diep indrukwekkende en magistraal gezongen 'Praying', over haar nare ervaringen met haar ex-producer Dr. Luke. Het is ook meteen heel anders dan haar eerdere electropopsongs. Hierin laat ze onbetwist haar gevoelige en fragiele kant zien. Inclusief een pakkende en esthetisch hoogwaardige videoclip. Op 'Rainbow' zingt ze samen met Dolly Parton, in het lied 'Old Flames (Can't Hold a Candle to You)', en met de New Yorkse soul-/funkband The Dap-Kings Horns, met destijds nog de soulzangeres Sharon Jones (1956 - 2016) erbij, die door alvleesklierkanker overleed. Hun gezamenlijke lied is 'Woman'. En ze werkte samen in de songs 'Boogie Feet' en 'Let 'Em Talk' met de garagerockband Eagles of Death Metal, die wij kennen van de terroristische aanslag in het Parijse theater Bataclan op 13 november 2015 en van het gezamenlijke kippeveloptreden met U2, niet lang daarna.

In oktober 2014 heeft Kesha Dr. Luke voor seksueel en emotioneel misbruik aangeklaagd. Hij zou haar seksueel, fysiek en verbaal misbruikt hebben. De rechter Shirley Kornreich verwierp de zaak, omdat deze inmiddels verjaard was. Na vijf jaar zijn verkrachtingsbeschuldigingen verjaard en wettelijk ongeldig. Haar vermeende aanrandingen stamden uit 2005 en 2008. Het lijkt erop dat ze is opgestookt door haar moeder, die ook zou kunnen weten dat Kesha's oertrauma's en kindertrauma's veel dieper liggen. Lukasz werd als zondebok en bliksemafleider gebruikt. Kesha maakte het leugenscenario nog erger door te beweren, dat Katy Perry haar had verteld, dat Lukasz ook haar verkracht heeft. Katy heeft dat direct ontkend, waardoor Kesha Lukasz nu heel veel geld moet betalen. Wie een kuil graaft voor een ander,...

Op 31 januari 2020 verscheen Kesha's nieuwste album 'High Road', met naast de titelsong o.a. 'Raising Hell', 'Cowboy Blues', 'Kinky', 'BFF', met Stephen Wrabel, en 'Chasing Thunder'. Haar High Road Tour van april tot juni 2020 is alleen in Amerika mee te maken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 maart 2020


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 33



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)