Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Plastic-hand-geschoeid

Plastic-hand-geschoeid met terechte waardering, waarbij wij zowel als post- als pakketbezorgers vol lof worden bedankt. Voor wat betreft werk, staat dat van ons als post- en pakketbezorgers in schril contrast met dat van artsen en verpleegkundigen en al die ver-ZOR-Gen-de mensen in zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen. Zeker in dit COVID-19-/coronatijdperk. Tegelijkertijd behoren wij wel tot een beroepsgroep die zich niet door corona laat kisten, al zou het alleen maar zijn voor/vanwege het bezorgen van beterschaps- en bemoedigingskaarten in deze voor veel mensen op z'n minst vervelende tijd. Waar sowieso op aangedrongen moet worden, is dat mensen hun kop niet verliezen in tijden van crisis; deze in Wuhan gewortelde crisis...!

Ben je jouw kop verloren als je plastic-hand-geschoeid post bezorgt of juist het tegenovergestelde bij het tegendeel? Wie het weet, mag het zeggen. Dat het coronavirus ofwel COVID-19 de wereld in zijn greep heeft, staat als een paal boven water. Inmiddels is plastic-hand-geschoeid wat mij betreft de norm; het zekere voor het onzekere zullen wij maar zeggen. Dat ver-ZOR-Gen-den zich met een mondkapje alleszins veiliger voelen tijdens hun werk, kan ik mij beslist voorstellen; geenszins kan ik mij voorstellen dat er niet voldoende voorraad is; regeren is tenslotte vooruitzien...! Een blik op de toekomst werpen. Helaas is dit, zeker voor wat betreft mondkapjes, aangaande aanschaf, dus koop van deze antivirusbeschermers onvoldoende gedaan. Aangezien regeren vooruitzien is, krijgt zowel de huidige Minister van VWZ als het voltallig Kabinet een zware onvoldoende die inmiddels/vervolgens tot een aantal dodelijke slachtoffers heeft geleid. Misschien moet ik in deze wel zeggen: gelijd of -leden.

Vanaf de zijlijn, ik ben net als de meeste van u en jullie slechts stemmer, is het vanzelfsprekend makkelijk kritiek hebben, maar echt zonder problemen, dus van een smetteloos geloof, is bij VWZ naar mijn mening nooit sprake geweest; Martin voor Bruno is naar mijn mening wat dit betreft veelzeggend...!

Zijn mondkapjes nu wel of niet effectief en waarom zou ik sowieso met plastic handschoenen werken? Is er überhaupt, als je net als anders je handen wast, verschil aangaande het coronavirus COVID-19 tussen werken mét en post bezorgen zonder plastic handschoenen? In beide gevallen was ik nadien hoe dan ook grondig mijn handen. Wel merk, voel en begrijp ik dat mensen het prettig vinden dat ik plastic-hand-geschoeid de aan hen geadresseerde post in hun brievenbus schuif; KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER! Wel hoop ik dat, zodra het kwik op, rond of boven de 23 graden komt, COVID-19 voor 100% is geëlimineerd...!

... De tijd zal het leren...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
3 mei 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)