Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lauren Daigle - You Say

De wonderbaarlijke Lauren Daigle is geboren als Lauren Ashley Daigle op 9 september 1991 in Lafayette, Louisiana, waar zij ook opgroeide. Haar moeder noemde haar 'the music box', omdat ze altijd aan het zingen was. Op haar 15-de kreeg zij het cytomegalovirus, waardoor zij twee jaar niet naar school kon gaan. In die tijd nam zij stemlessen en wilde zij medisch werk gaan doen. Ze deed missiewerk in Brazilië en zij studeerde Child and Family Studies aan de Louisiana State University. Op die universiteit leidde zij een zangkoor en in 2010 en 2012 deed zij mee aan de zangwedstrijd van het tv-programma 'American Idol'. In 2012 behaalde zij de Hollywood-ronde, maar in de eerste ronde in Las Vegas lag zij eruit.

Lauren debuteerde op het album 'Hear' van de aanbiddingsband North Point Inside Out met de songs 'Close' en 'You Alone'. Dat gebeurde in de North Point Community Church in Alpharetta. In 3013 tekende Lauren een platencontract bij Centricity Music, opgericht in 2003. Haar eerste single was 'Light of the World' van het album 'Christmas: Joy To The World' uit 2013. Ze deed mee met een tournee van Aaron Michael Chust en de band Mikeschair. In 2015 zong ze 'It Is Well' op het album 'North Point Beginnings'. Voor een EP van de band The Assemblie deed ze de achtergrondzang en ze zong mee op de single 'Nothing is Wasted' van de christelijke singer-songwriter Jason Jeffrey Gay, die zijn achternaam in Gray veranderde.

Op 14 april 2015 verscheen Lauren's debuutalbum 'How Can It Be', met naast de titelsong 'My revival', 'Loyal', 'Here Is My Heart', 'I am Yours', 'Trust in You', 'Salt & Light', 'First', 'Come Alive (Dry Bones)', 'Power to redeem', 'O' Lord' en 'Once and for all'. Dit album stond meteen op nummer 1 in de Billboard Christian Albums Chart, zes weken lang. 'How Can It Be' werd op 1 juni 2015 Worship Song of the Year en het album won de 2016 Billboard Award for Top Christian Album. Op de 2015 Dove Awards werd zij de Beste Nieuwe Artiest en zij won nog vele, andere prijzen en titels. Op You Tube staat een schitterende versie van 'Come Alive (Dry Bones)' Live at the Centric Worship Retreat. Zeer krachtig en overtuigend. Haar stem klinkt echt fantastisch en komt echt binnen. Zij is een wereldster van de hoogste categorie. Luister naar haar zonder te bedenken, dat zij aan een christelijk imago zit vastgekleefd, hoewel dat niet hoeft te storen, kan het haar wereldroem wel beperken, maar dat is dan maar zo. Haar verrukkelijke stem is te vergelijken met het zangniveau en timbre van Adele en Amy Winehouse. Net als Adele zingt ze met een schorre/hese stem, wat haar juist zo bijzonder en innemend maakt.

In mei 2016 verscheen 'How Can It Be: Deluxe Edition', met twee nieuwe songs, akoestische versies van 'First' en 'Come Alive (Dry Bones)' en een live-versie van 'How Can It Be'. Op 21 oktober 2016 verscheen haar kerstalbum 'Behold: A Christmas Collection'. Voor de soundtrack van 'Blade Runner 2049' zong zij 'Almost Human'. Eind 2016 begon ze haar eerste solo-tournee 'A Night With Lauren Daigle', die uitverkocht was. Lauren bezocht Angola State Prison om voor de gevangenen te zingen en om samen met hen te eten en 'Amazing Grace' te zingen. Zij schonk de gevangenen 17.000 dollar voor telefoongesprekken met hun thuisfronten en voor kleren voor de vrouwen. Zij wilde iedereen graag een hug geven en anders in de hemel, zei ze. Natuurlijk gaf ze ook een optreden, waardoor de gevangenen zeer ontroerd en dankbaar raakten.

Op 7 september 2018 verscheen haar derde album 'Look Up Child', wat 44 weken op nummer 1 van de Billboard Christian Albums Chart stond. Met 'Still rolling stones', 'Rescue', 'This Girl', 'Your wings', 'You Say', 'Everything', 'Love like this', 'Look Up Child', 'Losing my religion', 'Remember', 'Rebel Heart', 'Inevitable' en 'Turn your eyes upon Jesus'. 'You Say' stond 60 weken op nummer 1 van de Hot Christian Songs Chart en het won de 2019 Grammy Award voor Best Contemporary Christian Music Performance Song. In 2020 heeft ze haar wereldtournee moeten afzeggen. Op 7 november 2020 zong ze mee met de tournee van de zanger/activist Sean Feucht tegen de overheidsbeperkingen vanwege corona. Ze fietste toevallig voorbij en men vroeg haar om te zingen. In 'Rescue' zingt zij de troostrijke, krachtige woorden 'I will send out an army to find you in the middle of the darkest night. It's true I will rescue you.'. Samen met de beeldschone videoclip weet ze mijn hart volop te raken. Dit is klare taal waar ik van hou en ik weet dat het geen grootspraak is. Haar nieuwste song verscheen in januari 2021 en heet 'Come back Home', wat een dansnummer is.

De gouden stem van Lauren Daigle is een natuurwonder. Maar het is niet alleen de klank van haar betoverende stem. Een stem is verbonden met de ziel en haar ziel is bijzonder rijk, diepgaand en hartverwarmend. Je voelt de oprechte en helende wereld achter haar zangkunst. Zij vertegenwoordigt het Christuslicht en het Christusbewustzijn via haar bloedmooie zangvogelkunsten. Ik denk dat er vele, grote platenmaatschappijen op de loer liggen om haar naar binnen te trekken, maar het gaat zo al picobello met haar. Meer promotie en grotere aanpakken zijn vaak illusionair en kunnen behoorlijk averechts gaan werken en de ware inspiratie doen doodbloeden. Ze was al eens in De Melkweg in Amsterdam. Nog even (heel lang) geduld en die corona is ook weer historie en de concerten kunnen weer van start gaan. Daarmee hebben we heel wat opgespaarde dromen te realiseren. Naar Lauren Daigle gaan bijvoorbeeld. Wat mij betreft een echte aanrader. En de spirituele genade krijg je er gratis bij.

Schrijver: Joanan Rutgers
1 februari 2021


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)