Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Heel hard en erg verdrietig

(voor Marie-Georges Pascal (1946 - 1985))

Jij bent geboren als Marie-Georges Charlotte Faisy op 2 oktober 1946 in Cambrai, waar de Cathédrale Notre-Dame de Grâce staat, met daarin de icoon Cambrai Madonna uit circa 1340. Jouw dwingende, narcistisch-bezettende ouders wilden dat jij een concertartieste zou worden, waardoor zij jou dwongen om elke dag piano te spelen. Jij hebt jouw jeugd als 'heel hard en erg verdrietig' beschreven. Na het overlijden van jouw moeder en het hertrouwen van jouw vader ben jij op jouw 16-de uit huis gegaan en als model gaan werken. In 1971 debuteerde jij als actrice in 'Les Petites Filles modèles' van Jean-Claude Roy. Het is een pastiche van de roman van Sophie Rostopchine, gravin de Ségur. Jij speelde Camille de Fleurville. Jij speelde samen met Michèle Girardon, die op 25 maart 1975 in Lyon zelfdoding pleegde met een overdosis slaappillen. Zij werd 36 jaar en zij is in de Cimetière parisien de Bagneux begraven.

Een andere medespeelster in 'Les Petites Filles modèles' was de Pools-Joodse, biseksuele Bella Wegier (Darvi), die op 11 september 1971 zelfdoding pleegde door gasinname in Monte Carlo. Zij werd 42 jaar en zij is ook in de Cimetière parisien de Bagneux begraven. Zij deed eerdere pogingen tot zelfdoding met een overdosis barbituraten. Van 1972 tot begin 1973 speelde jij in zes erotische films; 'Je suis frigide... Pourquoi?' van Max Pécas, ook met Sandra Julien (1950, Toulon) en Anne Kerylen (1943 - 2021), die literatuur aan de Universiteit van Lille studeerde en hooglerares Latijn, Grieks en Frans was. De erotische komedie 'Hausfrauen Report' van Ernst Hofbauer, met o.a. Ingrid Steeger en Elisabeth Volkmann. De erotische komedie 'Bananes mécaniques' van Jean-François Davy, ook met Anne Libert, Pauline Larrieu, Christine Laurent, Elisabeth Drancourt en Marie-Claire Darry. De erotische actiefilm 'Quand Les Filles se Déchaînent' van Guy Maria, ook met Anne Kerylen en Jacqueline Laurent (Auger). 'Les Infidèles' van Christian Lara, met o.a. Michèle Perello, Alice Arno, Marie-Hélène Règne, Gilda Arancio en Martine Azencot. En 'Les Confidences érotiques d'un lit trop accueillant' met Olga-Georges-Picot, die op 19 juni 1997 zelfdoding pleegde in Parijs. Zij sprong vanaf de vijfde verdieping van een appartementencomplex en zij werd 57 jaar. Zij speelde ook in 'Love and Death' van Woody Allen, naast Woody en Diane Keaton.

In 1973 speelde jij in de komedie 'L'Histoire très bonne et très joyeuse de Colinot Trousse-Chemise' van Nina Companeez, met Brigitte Bardot, Nathalie Delon (1941 - 2021), Bernadette Lafont, Evelyne Buyle en Catherine Lachens, die haar achternaam mee heeft. En 'Gross Paris' van Gilles Grangier, een bewerking van de roman 'Trente années sur les champs de course' van Maurice Bernardet. De twee vrienden Bernard en Jules zijn geheel gepassioneerd door paardrennen, waardoor de hele Tweede Wereldoorlog aan hen voorbij gaat. Met o.a. Sophie Agacinskiy, Alice Sapritch, Denise Marie Lévy, Ginette Nicolas en Nathalie Zeiger. Jij speelde in de dramafilm 'La Rage au poing' van Eric Le Hung, naast Françoise Dorner en Pascale Roberts. Jij speelde de hoofdrol in de tv-serie 'Le Dessous du ciel', waarin jij een vrouw met een passie voor parachutespringen speelde. Het verhoogde jouw populariteit in Frankrijk aanzienlijk. In de horrorfilm 'Les Raisins de La Mort' van Jean Rollin speelde jij als Élizabeth de hoofdrol. Ook met Brigitte Lahaie en Françoise Pascal. Deze film maakte jou vooral bekend in Engeland en Amerika.

En jij speelde in 'Brigade Mondaine' van Jacques Scandelari, gebaseerd op de roman van Gérard de Villiers, naast Odile Michel (1959, Parijs) en Florence Cayrol (1949, Parijs). In 1980 speelde jij in 'Cauchemar' van Noël Simsolo, met o.a. Hélène Surgère en Béatrice Bruno. In 1896 maakte de filmpionier/illusionist Georges Méliès de zwijgende horrorfilm 'Le cauchemar' van 1 minuut. In 1983 speelde jij in jouw laatste thriller 'Flics de choc' van Jean-Pierre Desagnat (1934, Parijs), ook met Mylène Demongeot, Nadine Alari, Chantal Nobel en Catherine Lachens. Op 9 november 1985 pleegde jij zelfdoding in Parijs en jij werd 39 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 juli 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)