Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Jouw leed was zelfs erger dan zelfverbranding

(voor Karen Christine Friesicke (1962 2015))

Jij bent geboren op 11 april 1962 in Berlijn en jij groeide op in Ahrensburg, samen met 4 broers en zussen. Ahrensburg heette vroeger Woldenhorn en behoorde in 1327 bij de abdij van Reinfeld, waar de Cisterciënzers woonden. Je hebt er het Schloss Ahrensburg, wat van de familie Schimmelmann was. Angelica Kauffmann portretteerde Friederike Juliane Gravin von Reventlow Schimmelmann (1762 - 1816). De antisemitische schrijver Waldemar Bonsels is in Ahrensburg geboren, bekend van 'Maya de Bij'. De schrijfster Angelika Klüssendorf is er ook geboren. Van 1987 tot 1990 verscheen jij in de tv-sketchserie 'Harald und Eddi', met Gebhardt Arendt, Harald Juhnke en Christine Kaufmann. Jij was ook een komiekeling. Jij speelde in bijna alle Hamburgse privétheaters, o.a. in de Hamburger Kammerspiele op de Hartungstrasse 9-11, in de Engelsaal op Valentinskamp 40-42 en in het Ernst German Theater aan het Friedrich-Schütter-Platz. Juhnke kreeg in 2000 het Korsakov-syndroom, waaraan hij in 2005 overleed.

Jij was een prachtige blondine met helderblauwe ogen en vanaf 1990 woonde jij samen met de Poolse acteur Marek Roman Wlodarczyk, geboren op 6 oktober 1954 in Lódz. De Joodse dichter Julian Tuwim is ook in Lódz geboren. Er staat een mooi bronzen beeld van hem in de Piotskowska Straat. Hij zit daar op een bank. De schrijver Tadeusz Micinski is ook in Lódz geboren en hij werd in 1918 bij Czertykow door onbekenden vermoord. Hij werd 44 jaar. De kunstenares Zofia Nalepinska is ook in Lódz geboren en zij werd op 11 december 1937 door de Russische geheime politie vermoord. Marek was eerder getrouwd met de actrice Grazyna Dylag, met wie hij 1 zoon kreeg. Marek en jij kregen samen 2 zonen. In 1995 speelde jij in de komedies 'Theaterdonner' en 'Ach du Fröhliche', met Nicole Heesters (1937, Potsdam), de dochter van Johannes Heesters en de moeder van de actrice Saskia Fischer (1966). En met Anette Hellwig en Judith Brandt. In 1996 speelde jij in 6 films, o.a. als Annegret Schwarz in de aflevering 'Tod auf Neuwerk' van 'Tatort', in de dramaserie 'Für alle Fälle Stefanie', met Kathrin Waligo in de hoofdrol, in 'Tödliche Wende', met de Nederlandse Rudi Falkenhagen, Claudine Wilde en Marion Kracht. In 1997 speelde jij in 'Vier Männer und ein Kind' van Ben Verbong (1949, Tegelen). In 1998 speelde jij in 4 films, o.a. in 'Adelheid und ihre Mörder', met Maria Bachmann (1964, Miltenberg).

In 1999 speelde jij in 8 films, o.a. in 'Aimée & Jaguar', met Maria Schrader, Inge Kellers en Juliane Köhler, naar de roman van Erica Fischer. Het waargebeurde documentaireverhaal gaat over Elisabeth Wust en de Joodse journaliste/dichteres Felice Rachel Schragenheim. Elisabeth was met de nazi-officier Günther Wust getrouwd, met wie zij 4 kinderen kreeg. In de zomer van 1942 werden Elisabeth en Felice verliefd op elkaar. In 1943 is Elisabeth van Günther gescheiden en Felice woonde ruim een jaar met haar samen. Op 21 augustus 1944 werd Felice door de Gestapo gearresteerd. Zij zat in de concentratiekampen Theresienstadt en Auschwitz-Birkenau. Elisabeth stuurde haar liefdesbrieven en zoveel mogelijk hulpmiddelen/voedsel. In maart 1945 overleed Felice tijdens of na een dodenmars van het concentratiekamp Gross-Rosen naar het concentratiekamp Bergen-Belsen. Felice werd 22 jaar. Na haar overlijden deed Elisabeth een poging tot zelfdoding en in 1950 trouwde zij met een man, die bazig en gewelddadig was. Elisabeth deed opnieuw een poging tot zelfdoding. Zij had in de oorlog 3 Jodinnen in haar huis verstopt, waarvoor zij geëerd werd. Elisabeth overleed in 2006 en zij is bij de dorpskerk in Giesensdorf begraven.

In 1999 speelde jij ook in 'St. Pauli Nacht', met Maruschka Detmers (1962, Schoonebeek), wiens dochter de actrice Jade Fortineau is. En in de dramaserie 'Kanadische Träume - Eine Familie wandert aus', met Anja Schüte, Christina Plate, Denise Zich, Vickie Papavs en Janina Flieger. In 2000 speelde jij in 7 films, o.a. in de familieserie 'Aus gutem Haus', in de komedie 'Scheidung auf Rädern', met Barbara Auer en Susanne Lüning en in de komische serie 'Das Amt'. In 2001 speede jij o.a. in 'Eine Schar von Nikoläusen', met Eva Felicitas Habermann. In 2002 speelde je in 5 films, de hoofdrol in een aflevering van 'Herzschlag - Das Ärzteteam Nord', in 'Stahlnetz', met Lisa Wittich, die op 28 juni 2019 in Grosseto door een hartaanval overleed en 47 jaar werd. Samen met de acteur Giulio Ricciarelli heeft zij 3 kinderen gekregen. In 2004 speelde jij de hoofdrol in een aflevering van de komedie 'Unter Brüdern'. In 2005 speelde jij de hoofdrol in een aflevering van de komedie 'Evelyn Hamann's Geschichten aus dem Leben' en in 2010 speelde jij in 3 films, o.a. in het drama 'Luises Versprechen', met Margarita Broich. In 2011 speelde jij in 'Zum Teufel mit David', met Nicole Marie Marinucci (Mela Hudson), die op 14 augustus 2018 plotseling en onverwachts in Burbank overleed. Zij werd 31 jaar. Nicole was ook een regisseuse en een schrijfster, zoals van 'Eight', waarin zij als Sara de hoofdrol speelde. Het gaat over de bewustwording van depressie, automutilatie, seksueel en psychisch misbruik, huiselijk geweld, geesteszieke en zelfdoding. Nicole bestreed honger en huiselijk geweld en zij deed aan de preventie van zelfdoding.

Tot 2013 zong jij bij het DamenLikörChor op de Grosse Bergstrasse 264 in Hamburg, onder leiding van Jutta Jahnke. De huidige leider is Mathias Weibrich en op een foto zijn de koorleden heel komisch met een badhanddoek en badmuts te zien. Die Mathias vermaakt zich uitstekend met zijn jodelende harem. In 2015 speelde jij nog als Constanze Agatha Regine von Münzberg in de ARD-telenovela 'Red Roses'. Op 25 december 2015 was jij nog met de familie naar de Kerstdienst in de Evangelisch-Lutherse Schlosskirche op Am Alten Markt 3 in Hamburg geweest. Daarna hebben jullie thuis gedichten voorgedragen en heb jij jouw ouders een zelfgemaakte engel gegeven. Een hint, die nog niet werd begrepen. Vervolgens heb jij die dag zelfdoding gepleegd. Om 13.05 uur werd in Hamburg jouw brandende Renault ontdekt en is de brandweer gekomen. In de verkoolde auto werden de overblijfselen van jouw lichaam gevonden. Jij leed aan een zware, suïcidale depressie en jij ging van kliniek naar kliniek om er vanaf te komen. Zitten ze daar te slapen of wat?! Volgens jouw moeder Anke was jouw ziel ziek, volgens mij kun je beter zeggen, dat jouw ziel onder jouw ballast lijden van deze incarnatie is bezweken. Jij werd 53 jaar en jij bent in het Evangelischer Friedhof op de Hamburger Strasse 160 in Ahrensburg begraven.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
16 januari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)