Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Put in Stal in Ruslands Kremlin

Zoals inmiddels iedereen weet, behalve zij, in figuurlijke zin, die leven onder een steen, is het kalf inmiddels verdronken; de oorlog, die tussen Rusland en vooralsnog slechts Oekraïne is uitgebroken. Tegen (w)elke wil van Oekraïne dan ook. De grootheidswaanzin van Putin, die copycatgedrag met Stalin tentoonspreidt, probeert inmiddels het hem betamelijke, dus passende te bereiken. Putin en Gorbatsjov, twee tegenpolen. Betreffende Putin zei Biden afgelopen woensdag 2 maart slechts 3 woorden:

'GO GET HIM'.

Of zoals de Groene Amsterdammer van 3 maart 2022 in een opiniërend artikel, getiteld:

De invasie in Oekraïne. Putins grootste test.

'Het beeld van de oorlog kan zomaar kantelen', schrijft:


DE ENIGE GOEDE UITKOMST IS EEN SCENARIO WAARIN DE RUSSISCHE BEVOLKING PUTIN OPZIJ SCHUIFT


Of dat gaat gebeuren, moet de (nabije) toekomst uitwijzen. Zelenski; een Russischsprekende joodse Oekraïner uit het zuidoosten die steun kreeg uit alle lagen en regio's van het land.


NIET ALLEEN EEN DEMOCRATISCHE OMWENTELING IN MOSKOU ZAL EUROPA TRANSFORMEREN, MAAR EEN RUSSISCHE OVERWINNING IN OEKRAÏNE OOK; zolang Putin tsaar in Rusland is, zijn opties tot een dictatoriaal regime onuitputtelijk. Voor Putin is het zonder twijfel, hij heeft dit namelijk inmiddels bewezen, zo klaar als een klontje en een casus belli, een reden tot oorlog met maar één doel:

HERSTEL EN WEDEROPBOUW VAN DE VOORMALIGE SOWJET-UNIE.

Er is niemand, hélemaal niemand, behalve een enkele nog verder afgedwaalde, die herstel van de oude Sowjet-Unie wil, behalve Putin en zijn Minister van Buitenlandse Zaken alias marionet Lavrov. Door sommigen wordt Lavrov gezien als een goede diplomaat, terwijl anderen Sergej Viktorovitsj Lavrov vooral als spreekbuis van Putin zien. Op moment van schrijven van deze beschouwing is het minder dan twee weken geleden dat Rusland aan de invasie van Oekraïne begon met slechts één doel: de democratisch gekozen regering zo snel als mogelijk afzetten. Hiermee wil Putin het mooie werk van Gorbatsjov cum sui ruïneren en een dictatoriaal regime, lees: het communisme herintroduceren...!

De Nobelprijs voor de Vrede was een meer dan mooie waardering voor Gorbatsjov. De nog niet-bestaande tegenhanger mag op het revers van Putin worden gespeld...!

Schrijver: Annejan Kuperus
7 maart 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

5.0 met 1 stemmen 248Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)