Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De Liefdeskracht van Eenheid overwint alle aardse negativiteit

(voor Myrtle Fillmore (1845 - 1931))

Jij bent geboren als Caroline Mary (Myrtle) Page Fillmore op 6 augustus 1845 in Pagetown, Ohio. Jouw moeder was Lucy Wheeler. Jouw vader Marcus Page was een zakenman en boer. Jij was het 7-de kind van 8 kinderen en jouw ouders waren strenge methodisten/protestanten. Jouw zussen waren: Jane Lawrence, Henrietta, Sarah, Sophronia en Frances. Jouw broers waren: Thomas, David en Daniel Marcus. Jouw vader overleed op 23 augustus 1865 in Pagetown. Hij werd 59 jaar en hij is in de Pagetown Cemetery begraven, bij een obelisk. In 1866 werd de Methodistische en enige kerk in Pagetown gebouwd. In 1866 werd er ook een postkantoor geïnstalleerd. Er was een klein hotel, een leerlooierij, een kaarderij voor wol, een ijzergieterij, een smederij, een van-alles-wat-winkel en een school. Jij leed aan allerlei kwalen van lichaam en geest. De artsen en medicijnen schonken jou geen verlichting meer en jij was wanhopig. De orthodoxe geneeskunde van jouw tijd schoot tekort en jij wist jezelf uiteindelijk met spirituele zelfgenezing te helen. Jouw gezondheid raakte sterk verbeterd en zelfs jouw tuberculose herstelde.

Op jonge leeftijd ontwikkelde jij een groot leesplezier en op jouw 21-ste deed jij de 1-jarige 'Literary Course for Ladies' aan het Oberlin College, opgericht in 1833 als het Oberlin Institute door de predikanten John Jay Shipherd en Philo Stewart. In 1850 werd dit het Oberlin College aan West Lorain Street. De schrijver Harry Sinclair Lewis en de beeldhouwster Mary Edmonia Lewis gingen ook naar deze school. Ik noem haar marmeren beeld 'The Death of Cleopatra' uit 1876, te bewonderen in het Smithsonian American Art Museum in Washington, D.C.. Na jouw afstuderen in 1867 was jij lerares aan openbare scholen in Clinton en later in Denison. In Clinton woonden zo'n 600 mensen. Sinds 1850 is er een postkantoor. Denison is in 1872 opgericht en in 1875 had de revolverheld/gokker/tandarts John Henry Holliday zijn tandartskantoren in Denison. John's enige relatie met een vrouw was met de outlaw/gokker/prostituée Mary Katherine Horony Cummings, geboren op 7 november 1850 in Érsekújvar, Hongarije. John was met haar getrouwd.

In Denison ontmoette jij Charles Sherlock Fillmore, geboren op 22 augustus 1854 in St. Cloud, Minnesota. Op zijn 10-de kreeg Charles een schaatsongeluk, waarbij hij zijn heup brak en levenslang gehandicapt bleef. Hij bestudeerde het spiritualisme, oosterse religies en de metafysica. Nadat Charles in Denison zijn baan verloor, verhuisde hij naar Gunnison, waar hij in de mijnbouw en het onroerend goed werkte. Op 29 maart 1881 ben jij in Clinton met Charles getrouwd. Daarna verhuisden jullie naar Pueblo, Colorado. Samen met de zwager van Nona Lovell Brooks heeft Charles daar een vastgoedbedrijf opgericht. Nona is geboren op 22 maart 1861 in Louisville. In 1888 stichtte zij samen met Malinda Elliott Cramer, Fannie Brooks James, Alethea Brooks Small en Kate Bingham de Church of Divine Science, onderdeel van de New Thought-movement. Zij werden beïnvloed door Phineas Parkhurst Quimby en de spirituele leidster/mystica/genezeres Josephine Emma Curtis Hopkins, een studente van de Christian Science van Mary Baker Eddy, net als Charles en jij, Ernest Holmes, die in 1927 de Religious Science-movement oprichtte, Malinda Cramer en Mary Hodgkins Plunkett.

Emma Hopkins en Mary Plunkett hebben in Chicago het Emma Hopkins College of Christian Science opgericht en de Hopkins Metaphysical Association. Charles en jij studeerden 2 jaar aan dit college. In 1888 verliet Mary Plunkett Emma en ging zij in NYC verder. Met haar eerste man John Plunkett kreeg zij de kinderen Pearl en Paul. In NYC trouwde zij met Samuel Crawford, een bigamist met minstens 8 vrouwen en diverse kinderen. Hij verliet hen en hij stal geld van hen. En met die bedrieger begon Mary de 'Temple of Truth'. In 1901 trouwde Mary in Christchurch met John Atkinson. In New Zealand runde zij als Sister Magdala de School of Mental Science, samen met haar vriendin Sister Franc Garstin. Op 7 juni 1901 pleegde Mary zelfdoding door zichzelf in een fonteinbassin achter haar huis in Christchurch te verdrinken. Mary werd 52 jaar en zij is in de Linwood Cemetery begraven. Op 1 december 1876 overleed jouw moeder. Zij werd 71 jaar en zij is in de Pagetown Cemetery begraven. In Pueblo werden jullie eerste 2 zonen geboren; in 1882 Lowell en in 1884 Waldo Rickert. In 1884 verhuisden jullie naar Kansas City en in 1886 kregen jullie New Thought-lessen van E.B. Weeks. Jij herstelde van jouw chronische tuberculose, wat jij volgens jou aan de lesmethoden van Weeks en jouw gebeden te danken had. Charles genas van zijn schaatsongeluk en hij bestudeerde religie en filosofie.

In 1889 werd jullie zoon Royal in Kansas City geboren. In 1889 hebben jullie in Kansas City Unity opgericht, voor spirituele, niet-religieuze mensen. Jullie zijn ook door de filosoof/essayist/dichter Ralph Waldo Emerson beïnvloed. In 1889 publiceerden jullie het tijdschrift 'Modern Thought', met de geschriften van de New Thought-pionier/occultist/schrijver William Walker Atkinson. In 1890 werd de gebedsgroep 'Silent Unity' aangekondigd en in 1891 verscheen het magazine 'Unity' van Charles, waarin de schrijfster/homeopathische arts Harriet Emilie Cady 'Lessons in Truth' publiceerde, wat in 1896 in boekvorm verscheen en een vernieuwend boek van de Unity Church werd. In 1906 werden Charles en jij de eerste Unity-predikanten. Jullie wijdden meteen 7 andere predikanten. Jullie verzorgden de Unity-organisaties vanaf een campus nabij centraal Kansas City. Charles was een mysticus, vanwege zijn spiritualistische interpretaties van de bijbelse geschriften. Jullie waren vegetariërs en jullie geloofden in reïncarnatie. Charles geloofde, dat hij de reïncarnatie van Paulus de Apostel zou kunnen zijn.

Jouw zus Sophronia overleed op 7 juni 1839. Zij werd 11 maanden en zij is in de Pagetown Cemetery begraven. Jouw zus Frances overleed op 18 mei 1850. Zij werd 1 jaar en zij is in de Pagetown Cemetery begraven. Jouw broer Thomas overleed op 13 september 1865. Hij werd 29 jaar en hij is in de Pagetown Cemetery begraven. De vrouw van jouw broer Daniel Marcus, Sarah Ellen Beers, overleed in januari 1888 in Jasper County. Zij werd 40 of 41 jaar en zij is in de Cox Cemetery in Joplin begraven. Hun zoon Raymond Allen overleed ook in 1888 en hij werd 4 jaar. Jouw zus Sarah overleed in 1903 in Kansas City. Zij werd 68 of 69 jaar en zij is in de Englewood Cemetery in Clinton begraven. Jouw broer David overleed op 12 juli 1908 in Kansas City. Hij werd 67 jaar en hij is in de Mount Washington Cemetery begraven. Davids vrouw Mary Morton overleed in 1919. Zij werd 76 of 77 jaar en zij is bij David begraven. Royal's vrouw Frances Sleater overleed op 24 oktober 1921 in Kansas City. Zij werd 28 jaar en zij is in de Mount Washington Cemetery begraven. Jouw zoon Royal overleed op 9 september 1923 in Battle Creek. Hij werd 34 jaar en hij is in de Mount Washington Cemetery begraven. De dochter van Frances en Royal was Frances Fillmore (1921 - 2017). Jouw broer Daniel Marcus overleed op 20 oktober 1924 in Joplin. Hij werd 81 jaar en hij is in de Hope Cemetery in Webb City begraven. Jouw zus Henrietta overleed op 11 juli 1925 in Woodford County. Zij werd 93 jaar en zij is in de Lacon Cemetery begraven. Jouw zus Jane overleed op 18 april 1929 in Funk. Zij werd 98 jaar en zij is in de Prairie Home Cemetery in Holdrege begraven.

Jij overleed op 6 oktober 1931 in Lee's Summit en jij werd 86 jaar. Charles hertrouwde in 1933 met Cora G. Dedrick, de medewerkster van zijn latere geschriften. Charles overleed op 5 augustus 1948 en hij werd 93 jaar. Jij bent gecremeerd, net als Charles. Jullie as zou van de brug in Unity Village in het water verstrooid zijn. Lowell overleed in maart 1975 in Lee's Summit. Hij werd 93 jaar en hij is gecremeerd. Zijn vrouw was Alice Lee (1894 - 1979).

De 5 Principes van Unity:

1. God is alles wat er is en overal aanwezig. Dit is de kracht van liefde en wijsheid die ten grondslag ligt aan het hele bestaan.
2. Mensen zijn in de kern Goddelijk en daarom inherent goed.
3. Gedachten hebben creatieve kracht om gebeurtenissen te bepalen en ervaringen aan te trekken.
4. Gebed en meditatie houden ons op één lijn met die Ene Grote Kracht in het universum.
5. Het is niet genoeg om spirituele leringen te begrijpen. We moeten de Waarheid leven die we kennen.

4 kernovertuigingen van de New Thought-movement:

1. God of Oneindige Intelligentie is oppermachtig, universeel en eeuwigdurend.
2. Goddelijkheid woont in elke persoon, alle mensen zijn spirituele wezens. Geest is de ultieme realiteit.
3. Het hoogste spirituele principe is elkaar onvoorwaardelijk liefhebben en elkaar te onderwijzen en te genezen.
4. Onze mentale toestanden worden meegenomen in manifestatie en worden onze ervaring in het dagelijkse leven. Juist goddelijk afgestemd denken/zijn heeft een helende werking.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
30 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)