Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Spraakmakende nieuwsfoto Buitenhof*

Deze spraakmakende nieuwsfoto was afgelopen zondag 30 oktober in Buitenhof te zien. Deze bijzondere foto, 'Food to fill' met de opzienbarende titel 'Eat or heat', ofwel 'Eet of verwarm' is uitgekozen door fotografe Ilvy Njiokiktjien en is door Christopher Furlong van Getty Images geschoten.

*
In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen dus door de hiervoor door mij genoemde Ilvy Njiokiktjien. Vanaf zondag de 30ste van maand 10 slechts 4 dagen geleden, namelijk 27 oktober 2022 te Bilston, Wolverhampton, Engeland.


Het gezicht van de recessie; 'hier voel je meteen dat er weinig geld is en dat mensen weinig te besteden hebben', aldus Ilvy Njiokiktjien.

Ilvy betekent kleine wolvin, afkomstig van het Oud-Noorse Úlfr. Karaktereigenschappen van de Oud-Noorse kleine wolvin zijn de volgende:

-begrijpend plezierzoeker
-gevoelig
-gevoelig oog voor detail
-familie
-stoer
-lief
-sociaal
-religieus
-sportief
&
-creatief

Ilvy Njiokiktjien is een Nederlandse fotografe van Chinees-Indonesische afkomst die de School voor de Journalistiek te Utrecht succesvol heeft afgerond en vervolgens voor SP!TS en het ANP heeft gewerkt. In 2007 was Ilvy werkzaam in Zuid-Afrika om vervolgens in 2008 zowel de Canon Prijs als de National Geographic fotoprijs in de wacht te slepen. Bij deze laatstgenoemde prijs in de categorie MENS. Volgend jaar inmiddels een decennium terug in de tijd, wij hebben het over 2023, werd Ilvy Njiokiktjien in 2013 de eerste Fotograaf des Vaderlands. Het jaar daarop werd Ilvy als eerste vrouw winnares van de Zilveren Camera naar aanleiding van de in 2013 geschoten foto, de op de gevoelige plaat vastgelegde begrafenis van Nelson Mandela...!

Inmiddels 9 jaar geleden en niet meer echt actueel, maar dit terzijde. 'Het gezicht van de recessie' daarentegen immer en waarschijnlijk altijd, want zowel dat iedereen het goed heeft als dat alle mensen het slecht hebben, is een teken van recessie(loosheid). De zogenaamde 'foodstands' met 'Food to fill', 'well worth waiting for', zullen er altijd zijn. Bovendien is de 'snelle hap' misschien niet altijd even gezond, maar daarentegen wel immer lekker...!

Als echter 'Eat or heat', dus 'eten of verwarmen' zelfs niet meer te bekostigen is dan weet je als gemeenschap dat je niet dieper kan...!

... Geen schrijnende, maar daarentegen wel aan de recessie aanpassende situatie die ook in Wolverhampton pijnlijk zichtbaar is...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus
2 november 2022


Geplaatst in de categorie: economie

4.0 met 1 stemmen 114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)