Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Gelovigen worden door de wereld veracht

Als je als gelovige voor je geloof uitkomt, word je door de wereldse mens al gauw gestoord genoemd. Ook Jezus werd door de wereld bespot. De wereld is duister en haar aanhangers zijn nog blind.
Als deze mensen ineens het felle geestelijke licht zouden zien, zou het pijn doen aan hun ogen en zouden ze deze snel sluiten. Om deze blinden te helpen om aan het licht te wennen zijn er gelovigen die hen willen begeleiden en zich niet laten weerhouden door te gaan, ook al worden ze als gestoord gezien.
Gelukkig hebben we de kans om kind van Hem te blijven, maar we hebben een vrije wil. Het is dus aan ons om te kiezen.

Schrijver: dyenne, 26 februari 2009


Geplaatst in de categorie: religie

3.7 met 9 stemmen 317Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
5 maart 2009
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
De wetenschap dat het voorgoed met je gedaan is wanneer alle leven uit je lichaam is gevloeid, vind ik zeer geruststellend. De laatste vijf decennia zijn er steeds meer mensen gekomen die dat ook vinden. Gelukkig maar! Want daardoor worden er geen mensen meer voor straf op een mestkar door het dorp gereden, mag je op zondag straffeloos kleedjes uitkloppen of in de tuin werken, kun je op diezelfde dag zonder gestenigd te worden een fietstochtje voor je plezier maken, is het niet meer toegestaan hardwerkende mensen in alle vroegte op hun vrije dag uit hun bed te beieren, is er geen uitbraak meer van besmettelijke ziektes als kinderpolio, zijn er mogelijkheden gekomen om een lang en uitzichtloos lijden te bekorten, mag een ongewenste zwangerschap afgebroken worden en kunnen homo's en lesbiennes een huwelijk sluiten. Dat noem ik vooruitgang. Nee, zegt een kleine groep, je zit helemaal fout en probeert mij in het centrum van de stad ongevraagd folders in de hand te drukken waarin staat dat abortus en euthanasie moord is en dat ik met de evolutietheorie aan de verkeerde kant sta. Die folders kan ik nog weigeren. Maar nou is er een forum waar je eens lekker met taal kunt stoeien, word ik weer geconfronteerd met zendingsdrang. Bij veel mensen werkt dat als een rode lap op een stier, maar ik heb het vermoeden dat hier bewust wordt geprovoceerd om na hevig weerwoord zich beledigd en 'bedroefd over zoveel onbegrip' te kunnen voelen. En als ik er wat van zeg, ben ik respectloos en onverdraagzaam.
Naam:
A. Sandee
Datum:
3 maart 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Respect hebben voor andermans opvattingen gaat alleen maar op als die opvattingen onderbouwd kunnen worden en je het met die onderbouwing al dan niet eens kunt zijn. Science fiction is leuk maar voor fantasten. Beam me up, Scotty!!!!
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
2 maart 2009
Ruurd, even voor alle duidelijkheid: deze discussie is helemaal niet ontstaan n.a.v. standpunten over het geloof, maar n.a.v. beweringen over bijna-dood-ervaringen. Dat 'andersdenkenden dus ongevraagd met kulargumenten en flutverhalen worden bestookt', is daarom helemaal niet aan de orde. Wat is er nl. gebeurd?
Ik heb een bewering gepost over BDE's. Die bewering hield in dat uit onderzoek van o.a. Pim van Lommel blijkt dat het bewustzijn niet het product is van de hersenfuncties, maar ook onafhankelijk daarvan kan bestaan. Sandee reageerde daarop door te stellen dat BDE's volgens hem anders kunnen worden verklaard. Dat is uiteraard zijn goed recht. Die argumenten heb ik echter kunnen weerleggen. Zo is bv. uit twee verschillende onderzoeken gebleken dat BDE's niet uit zuurstofgebrek kunnen worden verklaard.

Vervolgens verplaatst de discussie zich steeds meer naar het gebied van de religiositeit. Als je immers kunt aantonen dat het bewustzijn van de mens de hersenfuncties helemaal niet nodig heeft, heb je al een zeer sterke aanwijzing in handen dat de mens zich na de lichamelijke dood van zichzelf bewust zal blijven. Voor iemand die gelooft dat met de dood alles afgelopen is en er geen God bestaat, is dat inzicht waarschijnlijk erg bedreigend, want stél je voor dat er tóch misschien nog iets is na de dood, stél je voor....!

Het enorm felle verzet tegen het paradigma van het menselijke bewustzijn is dus tegelijkertijd ook een fel verzet tegen de implicaties ervan, nl. dat het met de dood wel eens niet afgelopen kon zijn en dat de uitspraken van religies over een hiernamaals wel eens méér waarheid zouden kunnen bevatten dan men al die tijd heeft gedacht.

Dat die discussie zich steeds meer naar het terrein van de godsdiensten heeft verplaatst is dus heel begrijpelijk. Toch ligt het startpunt ergens anders. Omdat Sandee het idee had dat hij steeds meer terrein begon te verliezen, werd hij steeds feller in zijn uitspraken, totdat hij meende alle gelovigen voor 'gestoord' en 'dwaas' te moeten uitmaken.
Daar heb ik hem op aangesproken. I.p.v. gas terug te nemen en een redelijker toon aan te slaan, haalde hij daarop echter zelfs het argument uit de kast dat hij religies wel zou móeten bestrijden omdat ze volgens hem de basis zouden vormen voor het fascisme.
Dat is een wat vreemd standpunt als je bedenkt dat fascisme een nationalistische politieke ideologie is, waarbij soms religieuze of paganistische sentimenten worden gebruikt om de politieke ideologie te ondersteunen. Er zijn immers ook altijd mensen geweest die het fascisme juist hebben bestreden vanuit hun godsdienstige overtuiging.

Veel erger is het echter dat hij dit gebruikt als een vrijbrief om ongelimiteerd af te geven op mensen die i.t.t. hemzelf wél een geloof hebben. Hij bestond het zelfs om te beweren dat deze site zou worden misbruikt om christelijk onbenul te etaleren - alsof zijn eigen argumenten tegen de conclusies van Van Lommel niet waren ontzenuwd.
Het is dan ook puur een kwestie van afreageren, zoals ik het zie. Hij schrijft dat hij de Bijbel zo ongeveer uit zijn hoofd kent. Waarschijnlijk heeft zijn eigen godsdienstige opvoeding veel frustraties bij hem opgeroepen en heeft hij die nooit verwerkt. Dat is jammer, maar ik vind het niet terecht dat hij daarom Dyenne, Joanne en mij doelbewust gebruikt om er zijn eigen onverwerkt verleden op af te reageren. Dat hij zichzelf constant tegenspreekt maakt het alleen maar erger.

Iedereen die deze discussies heeft gevolgd, kan hieruit opmaken wie hier nu werkelijk flutverhalen en kulargumenten heeft gebruikt.
Naam:
Daniel Westra
Datum:
27 februari 2009
Email:
dwestra67gmail.com
Ruurd, vanwaar deze felle reactie ineens? Als het je niet interesseert kun je de categorie 'religie' toch gewoon overslaan? Met opmerkingen als 'onuitstaanbaar slag', 'kulargument' en 'flutverhalen' heb ik het idee dat je zelf geen respect hebt voor andermans opvattingen!
Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
27 februari 2009
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
Guttegut, dit kromme Nederlands staat wel heel ver af van de tale Kanaäns. Maar de boodschap is duidelijk: schrijfster behoort tot het onuitstaanbare slag mensen dat in weerwil van de 'vrije wil' andersdenkenden ongevraagd blijft bestoken met kulargumenten en flutverhalen zoals hier boven uit puur gebrek aan respect voor andermans opvatingen. Zo zorgt deze groep er zelf voor dat ze niet serieus genomen worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)