Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Hele volksstammen zien met angst en beven uit naar het magische jaartal 2012, waarin de wereld vergaat of met donder en bliksem wordt 'getransformeerd'. Maar het enige wat in dat jaar zal verdwijnen is het geloof in de voorspellende waarde van de kalender van de Maya's. Een hoop onzinnige New Age-lectuur kan dan gewoon de prullenbak in.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 25 april 2011


Geplaatst in de categorie: religie

3.1 met 15 stemmen aantal keer bekeken 216

Er zijn 7 reacties op deze inzending:

William, 13 jaar geleden
Stond het einde van de Maya-cultuur ook in die kalender?
Hendrik, 14 jaar geleden
Esther, je hebt gelijk als je stelt dat de Maya's dichter bij de natuur stonden dan wij en dat ze veel dingen met een intuïtieve wijsheid aanvoelden. Hun astronomische kennis was voor die tijd (bloeiperiode van 250-900 n. Chr.) formidabel. Toch vertoont hun kalender fouten. Vermoedelijk liep hun grootste cyclus al af in 1998.
Ik geloof ook dat de grootste veranderingen van binnenuit komen; ze kunnen nooit van buitenaf worden afgedwongen. Wel zitten er wsch. veranderingen aan te komen door het verschuiven van de magnetische (niet de rotatie-)polen en de opwarming van het klimaat.
Misschien zijn wij wel niet minder barbaars dan de Maya's, want ook in onze tijd worden mensen en dieren op grote schaal gedood.
Esther, 14 jaar geleden
Wat de Maya's betreft, deze mensen stonden wel dichter bij de natuur dan we in deze dagen doen. Kinderen offeren aan de Goden is zoiets barbaars dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen, maar toch valt het volgens mij niet te onderschatten dat deze mensen toch over een bepaalde wijsheid beschikten. Een wijsheid die verkregen wordt als je dicht bij de natuur staat. De mensheid heeft met al zijn uitvindingen een zekere autoritaire onafhankelijkheid verkregen, maar deze onafhankelijkheid is gebaseerd op een fictieve illusie. Er zijn door ons ook vele barbaarse praktijken gedaan tegen de natuur, om alleen maar materialistische redenen. Ik denk dat dit de tijdsperiode is waar dan een einde aan komt. Overal zijn vele theorieën over, planeet X, het verschuiven van de polen en de aardplaten, en het veroorzaakt veel onrust en angst. Er zal waarschijnlijk wel wat veranderen, want het leven verandert voortdurend, maar de grootste verandering zal voor een ieder van binnen uit komen.
Hendrik, 14 jaar geleden
Iedere keer sta ik weer versteld van het blinde 2012-geloof. We zweven dan zgn. een andere dimensie binnen, de aarde wordt verwoest door planeet X en uitverkorenen worden door UFO-ruimteschepen opgehaald. Er is een complete tak van de New Age-industrie die hiervan leeft.
Hoe kan een beschaving als die van de Maya's, die zo primitief was dat men masaal volwassenen en kinderen aan de goden offerde om ze gunstig te stemmen, ooit op een hoog geestelijk peil hebben gestaan? Bovendien is hun kalender lang niet zo precies als sommigen ons willen laten geloven. Een derde argument tegen het ondergangsgeloof is het feit dat volgens de Maya's rond 2012 een bepaalde cyclus afliep. Dat is echt iets anders dan het eind van de wereld (!)
Deborah, 14 jaar geleden
Ja, Hendrik het is allemaal geklets in de ruimte. Spinsels van de mens zelf want de maya's hebben dit nooit zo bedoelt. New-age ge*** noem ik het. Er zullen vele net als in de jaren 70 wachten tot ze gehaald worden. In de jaren 70 ging men op een berg zitten omdat ze dachten dat ze gehaald werden.
Nu zijn er mensen die niks meer regelen omdat 2012 eraan komt.
Er zal vast een verandering plaats vinden maar dat weet alleen Jezus!
katty, 14 jaar geleden
Dat er van alles aan het rommelen is op ons klein planeetje, daar kunnen we niet naast kijken (-lezen), dat het mens-DOM iets moet gaan doen om het (ver-)draagzaam te maken voor iedereen is ook algemeen geweten...
Hoe dat dat allemaal moet gaan gebeuren, daar wordt veel over en weer gepraat en het handelen naar is toch nog ver zoek.
Velen roepen, prediken, filosoferen, praten etc... maar weinigen van hen willen iets veranderen aan hun eigen levensstijl.
WE draaien allen mee op de molen.
Wie wil er af vallen?
Joanan Rutgers, 14 jaar geleden
Ferme taal en helemaal mee eens, want al dat debiele gezweef lost niets op, pusht enkel bijgeloof en banale oerangsten. Maya's waren zonne-aanbidders, maar met hun filosofie hadden ze duidelijk een zware zonnesteek opgelopen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)