Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De ontdekking dat een neutrino veel sneller kan reizen dan het licht, wat in strijd is met de relativiteitstheorieën van Einstein, toont aan dat onze ideeën van de werkelijkheid vaak denkbeeldig zijn. De mens is een wezen dat steeds een kooi creëert van denkbeeldige grenzen, waar hij zich later met veel pijn en moeite uit moet bevrijden.


Zie ook: http://spiritueelaurora.blogspot.com/

Schrijver: Hendrik Klaassens, 23 september 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.3 met 7 stemmen 226



Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Maarten
Datum:
4 december 2011
Wetenschappelijk is dit nog niet bevestigd. Maar de eerste twee testresultaten wijzen er inderdaad op. De wetenschap moet met grote regelmaat bepaalde theorieën herzien. Daarom noemt men de wetenschap ook falsifieerbaar.
Gelukkig is de wetenschap redelijk objectief als het gaat om haar praktiserende leden en nemen we nieuw bewijs, na controle, hercontrole, veel gemekker et cetera, dan ook over, in tegenstelling tot anderen. Qua kennis staan we nog in de kinderschoenen, maar met onze kinderlijke nieuwsgierigheid komen we uiteindelijk wel tot antwoorden.
Helaas zullen bepaalde doctrines ons dit altijd proberen te beletten. De menselijke intelligentie en haar vooruitgang is natuurlijk een bedreiging voor bepaalde gangbare dogma's.
Naam:
George
Datum:
8 oktober 2011
Veel respect voor deze bewering die (in mijn subjectieve werkelijkheid) de objectieve spijker op de relatieve kop slaat. Anderzijds heeft paarlen ook gelijk (naar mijn mening) dat er vele werkelijkheden naast elkaar bestaan. Maar dat relativerende inzicht echter biedt Hendriks bewering (volgens mij) juist als we het schijnzekere veld van de wetenschap beschouwen.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
26 september 2011
@Paarlen: Jouw reactie is een slag in de lucht, net als de oerknal. :-) Je weet immers niet waar die lezingen precies over gingen. Ook natuurkundige sites maken melding van de ontdekking dat neutrino's wsch. sneller kunnen reizen dan het licht. De vergelijking met Wilders slaat dus nergens op.
Bovendien geldt, dat iets onwaar is als het in strijd is met controleerbare feiten. In die zin is de speciale relativiteitstheorie van Einstein, die zegt dat niets sneller kan reizen dan het licht, onwaar.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
26 september 2011
@Hendrik: dat is dan jammer voor je gehoor geweest. Je hebt ze dus toen duidelijk verkeerd voorgelicht. En wie de media gelooft gaat vanzelf Geertje stemmen, dus dat lijkt me niet erg zinvol. En voor wat betreft je antwoord aan J.: welke werkelijkheid? Die van jou of die van mij? Of misschien die van J.? Er zijn net zoveel werkelijkheden als dat er mensen zijn. Kortom: weinig wetenschappelijks in jouw betoog.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
25 september 2011
@Paarlen: zoals gewoonlijk geef je weer een badinerende reactie. Ik heb verschillende lezingen gegeven over sterrenkundige onderwerpen en volg de ontwikkelingen op de voet. Zoals je in de media hebt kunnen lezen is die ontdekking inderdaad in strijd met de relativiteitstheorieën van Einstein.
@ Josiene: misschien is het woord 'denkbeeldig' in de eerste zin wat verwarrend. Ik bedoel daarmee 'illusoir', 'niet in overeenstemming met de werkelijkheid'.
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
25 september 2011
Lieve J., natuurlijk. Je hele bestaan is in principe denkbeeldig. Alles wordt immers gezien door eigen ogen en dus door eigen proposities en/of (voor)oordelen. Alles wegrelativerend blijft slechts je eigen energie waarmee je het bestaan (het leven, zeg maar) voedt. Het grootste menselijke misverstand is dat men het eigen leven zou bezitten, helaas, mis: het leven heeft jou. Ev'rything is in the eye of the beholder, is hier de gangbare uitdrukking voor.
Naam:
josiene
Datum:
24 september 2011
Dus onze ideeën zijn denkbeeldig, hum!
Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
24 september 2011
Hendrikje heeft geen natuurkundig verstand, zoveel is duidelijk. Deze ontdekking toont helemaal het ongelijk van Einstein niet aan. Doe je huiswerk overnieuw.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)