Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het gemak van een kilootje

Marktwerking, zaterdagmiddag laat, de Haagsche Markt loopt op z'n eind, het is duidelijk, groenten, fruit, vis en bloemen zullen het komende weekend niet overleven. Mandarijnen, twee kilo voor een gulden, een bos sprotjes (karakteristiek touwtje) voor de helft van de prijs. Niet 1, niet 2 maar drie bossen voor je riks, het is allemaal te geef.

En nu, een pond aardbeien voor slechts 2 euro en 49 cent, in de aanbieding dus, ik kan me niet herinneren ooit 11 gulden te hebben betaald voor een kilo zomerkoninkjes. Prijsvechter Lidl, paprika rood, 4 euro 99 per 500 gram, door de bank genomen rekent Groenink zich rijk, man. Is het u ook opgevallen, dat "mannetjes aan de top", altijd van die varkensoogjes hebben ?
Doet u mij maar een kilootje......

Schrijver: Fred, 25 april 2007


Geplaatst in de categorie: moraal

0.9 met 9 stemmen 1.052Er zijn 11 reacties op deze inzending:

Naam:
Frederik
Datum:
1 mei 2007
Email:
roelofhotmail.com
Mij is nog niets onder ogen gekomen waaruit zou kunnen blijken dat Fred wél kan schrijven. In tegenstelling tot wat sommige psychologen beweren denk ik dat niet ik, maar Fred zich in de juiste site heeft vergist. En wat meesterlijke provocaties betreft: iemand als Komrij kan dat - maar Fred? Fred??!
Naam:
Daniel
Datum:
30 april 2007
Email:
dawenlycos.nl
Ik kan de reacties van Frederik alleen maar toejuichen, positieve kritiek daar wordt iedereen beter van. Wat betreft de schrijfstijl van Fred - ik heb het idee dat die graag gevoederd wil worden en dat hij daarom zo schrijft. Dat heeft niets te maken met niet kunnen schrijven maar alles met willen provoceren en irriteren en dat doet hij toch meesterlijk?!
Naam:
Frederik
Datum:
30 april 2007
Email:
roelofhotmail.com
Op het etiket, beste Judith, staat nederlands.nl, geen babbel.nl of werklozen.nl
Ik verwacht een mooie site over literatuur, en wat dat betreft kun je toch werkelijk veel kanten op. Er mag best gepleit worden voor kwaliteit. En je kunt heus kritisch staan tegenover allerlei slecht geschreven flauwekul. Richt dáár - desnoods als psycholoog - je pijlen op :-) Beroepen zeggen trouwens helemaal geen bal. Moskowicz is advocaat. Ha! En wat voor een!
En wat jouw verbazing betreft: daar ben ik alleen maar blij mee. Ook literatuur moet het vooral hebben van verbazing. Het is altijd goed wanneer er verbazing wordt opgewekt :-)
Naam:
Judith ten Cate
Datum:
30 april 2007
Als psycholoog verbaas ik mij over de reacties van Frederik, het lijkt er op dat hij een pot zure haring heeft open gedraaid waar hij kaviaar verwachtte. Mijn advies is, lees eerst wat er op het etiket staat vermeld. Daarna kun echt inhoudelijk reageren, wel zo eerlijk.
Naam:
Frederik
Datum:
29 april 2007
Email:
roelofhotmail.com
Ondertussen is dit nog steeds geen site voor liefhebbers van literatuur... Daar zouden ze op de redactie toch eens iets aan moeten doen. Er zijn genoeg weblogs waar werklozen, alcoholici en verdoolden zoals Nathalie en de seniele Oma Joop terecht kunnen. Dan kunnen we daarna op deze site weer serieus aan de slag met beschouwingen over Popper en Fromm. Of met humor van superieure kwaliteit, type Daniil Charms - ook niks op tegen.
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
29 april 2007
U geeft dus toe dat u de aanvallende partij bent. Waarom eigenlijk, heeft Fred u ooit iets aangedaan, behalve dan het schrijven van onbenullige lapjes tekst? Ome Joop en ik vormen een eenheid die zijn weerga niet kent, Fromm kan wat ons betreft de boom in. Ik heb het mij afgevraagd, maar u heeft inderdaad geen gelijk. Uw reactie op het volgende stukje van Fred zal niet door mij worden beantwoord, uw arrogantie betreffende mijn achternaam heeft mij tot het besluit gebracht u te negeren. Tenzij u mij ootmoedig om vergiffenis vraagt, Fred in zijn waarde laat en Ome Joop niet beticht van een liefde die was en mij gewoon in het Nederlands vraagt waar ik ben. Misschien houd ik je voor de gek, maar kom daar maar eens achter.....
Naam:
Frederik
Datum:
27 april 2007
Email:
roelofhotmail.com
Heel voorspelbare reactie van Mahlstroom (ik schrijf het liever zo). Ik dacht, laat ik Popper eens noemen, eens kijken hoe ze reageert. Precies zoals ik dacht. Precies zoals het een proleet betaamt. Niemand 'heeft' iemand (leerde Erich Fromm ons). Als uw liefde voor Ome Joop echt was, zou u niet zo vilein in de tegenaanval gaan. U zou zich eerder afvragen of ik misschien toch geen gelijk heb. En ergens weet u dat ook wel, maar ja, het toegeven is een tweede. Die stukjes van Fred zijn en blijven namelijk vrij waardeloos. Van een werkloze verwacht je toch een boeiender geesteswereld dan deze schrale Zwijndrechtse zwijnerijtjes. Leuk boek trouwens: 'Filosofie voor de zwijnen'. Ik kan het u aanraden. Ook de illustraties zijn zeer vermakelijk. Blijf niet malen, nuchtere dame, maar verhef uw geest! U verdient het.
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
27 april 2007
Popper, dat klinkt als een Duits geestverruimend middel voor de kleingeestigen onder ons, voor scribenten die hun plek weten aan de trog, voor Rederijkers die op mijn ziel trappen omdat zij mijn achternaam niet kunnen schrijven. Het ontbreekt mij aan niets, want ik heb Ome Joop.
Naam:
Frederik
Datum:
26 april 2007
Email:
roelofhotmail.com
Ook Nathalie wordt steeds verfijnder :-)
Beetje bij beetje wordt duidelijk hoe onze scribenten zich in weinig onderscheiden van het achtereind van een varken.
Hun bijdragen zijn er naar, haha!
Ik ga weer snel naar Karl Popper, dat verheft tenminste de geest. Groetjes, vrouw Mahlstroom. Moge de afdruk van mijn rederijkershandkus niet alleen beklijven op uw hand, maar ook op uw ziel!
U heeft liefde nodig, ik voel het. Het ontbreekt u aan iets!
Naam:
Nathalie Mahlstrohm
Datum:
26 april 2007
Scherp Roelof, en dat voor een zwijn, dat ben jij toch, rechts op die foto ?! Of gooi ik nu paarlen voor je voeten/pootjes ?
Naam:
Frederik
Datum:
25 april 2007
Email:
roelofhotmail.com
Indrukwekkend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)