Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Chakka!

‘Een dochtertje voor Emile Ratelband,’ lees ik in de krant. En zijn vrouw dan? Waar komt die in het verhaal voor? Of heeft zij niet deelgenomen aan de totstandkoming van het geheel?
Je kunt het natuurlijk ook omdraaien: ’Een Emile Ratelband voor dochtertje.’

Wat heeft dat kind in Godsnaam op haar geweten dat ze dit lot moet ondergaan? Niet dan? Ben je net geboren, verschijnt er even vanuit stand een chakka gillend monster boven je wieg.

De aanvankelijk rustige thuisbevalling leidde ’s nachts toch tot een ziekenhuisopname:
‘Ons kleine meisje is uiteindelijk met de zuignap gehaald en moet rusten omdat ze er een hersenschudding aan heeft overgehouden,’ legt Ratelband verder in de krant uit.
Ja, vind je het gek? Dat kind heeft zich met hand en tand verzet tegen de bevalling. Die zag de bui al hangen. Ik bedoel, de wetenschap dat ze Royce zou gaan heten en dan ook nog een broer zou scoren met de naam Rolls, zijn relevante redenen om de bevalling te boycotten.

Tel daar ook nog de stripfiguur Ratelband bij op die je ongevraagd als vader krijgt toegewezen en de toekomstige trauma’s zijn niet aan te slepen.
De man is 58. Die staat straks op zijn 65e bij de kleuterschool zijn kind op te wachten tussen alle huismoedertjes van midden twintig. Dat kan je zo’n kind toch niet aandoen?
'Dat de juffrouw dan vraagt', zeg Royce, 'waarom komt je vader je niet ophalen?’
‘O, maar die komt mij wel ophalen,juf. Hij staat daar ergens buiten. Zie je hem?’
‘Nee, ik zie hem niet Royce. Ik zie alleen een kudde moedertjes als kippen uit elkaar fladderen omdat een vieze oude man iets staat te brullen over Chakka.’
‘Dat is em,juf!’

Kan het nog erger? Ja hoor. Je moet er toch niet aan denken dat Royce,op twintigjarige leeftijd, haar vriendje moet voorstellen aan haar 78-jarige vader, die net in het bejaardenhuis is getrouwd met zijn negende vrouw die op haar beurt weer bevallen is van een dochtertje dat BMW wordt genoemd?
Chakka!!!!!!!!!


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 10 september 2007


Geplaatst in de categorie: geboorte

2.7 met 9 stemmen 1.650Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
paula
Datum:
20 september 2007
Vind m echt goed!!!!!!!!!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)