Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Identiteit

Sinds kort weet ik dat ik geen Nederlander ben, ondanks mijn Rotterdamsche vader en een Haagsche moeder, sappelend zetten zij mij neer in de armoedige jaren vijftig. Een decade waarin je lopend de binnenstad bereikte om de fameuze etalages van de grootwinkels te bekijken, je zag de touwtjes wel die pakjes in en uit schoorstenen deden bewegen, je doorzag alle trucs, maar toch de verwondering, het kind dat zichzelf zocht in een sprookje.

En dan zet een Argentijnse snol, dansend naar het pijpen van een prins, kan ook andersom zijn geweest, mij op het verkeerde been. Maximaal uitvreten, minimaal niets op het menu, zij zit goed en ik weet niet meer wat ik met mezelf moet. Misschien moet ik dan maar verwilderen.....

Schrijver: Fred, 9 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 2 stemmen 456Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Daniel
Datum:
12 oktober 2007
Email:
klompje1hotmail.com
Hoi Fredje. Mooie identiteit heb/ ben jij.

doei daan
Naam:
Frederik
Datum:
11 oktober 2007
Email:
roelofhotmail.com
Literatuur is niet wat je op TV ziet. Flaubert, Tolstoj, Gogol: dat is literatuur. Zet die TV maar uit. Je leert er niets van.
Naam:
Fred
Datum:
11 oktober 2007
En de Letteren, en de Literatuur, ik zag vandaag Driek bakzeil halen bij P&W, geenstijl adviseerde dikke *** drie bier, Bauer gaat er vandoor met Neerlands erfgoed, AMEN.
Naam:
Frederik
Datum:
10 oktober 2007
Email:
roelofhotmail.com
Verwilderst ben je al, verwilderd als je niet oppast; tegen instituten als het Koningshuis en de Kerk aanschoppen is hopeloos verouderd. Fredje toch. Arm mannetje. Het wordt een gebed zonder eind :-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)