Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kier.

Mijn gordijn had al een tijdje op een kier gestaan, maar niemand had het gemerkt. Ik was al vroeg op om die dingetjes te doen die ik zo graag op mijn gemakje doe en die intussen een soort ritueel zijn geworden. Al die kleine handelingetjes zonder welke mijn dag niet compleet is, het zijn haast automatismen geworden. Het zou een ander verbazen als ik ze voor hem of haar zou opsommen, zo pietluttig klein lijken al deze handelingen te zijn, maar ik kan intussen niet meer zonder.

Mijn toehoorder zou waarschijnlijk uit beleefdheid glimlachen of instemmend knikken, maar zou, zodra hij zich buiten mijn gezichtsveld zou bevinden, zeer waarschijnlijk een wijsvinger naar zijn voorhoofd brengen.

Ik loop in die vroege morgenuurtjes steevast in mijn ochtendjas door het huis te banjeren, van de computer naar het koffiezetapparaat en terug, een ceremonieel dat zich een keer of drie, vier herhaald. Om er vervolgens achter te komen dat het buiten inmiddels licht is geworden. Ach ja, deze week doe ik beduidend minder dan anders, de koppen koffie zijn nog wel gelijk gebleven in aantal, maar het opnemen van wat ik lees is nou niet om over naar huis te schrijven.

Waar zit ik toch met mijn hoofd? Het moet gewoon door haar komen, het kan gewoon niet anders. Het is háár schuld! Zij heeft dit alles op haar geweten, en ik vind het heerlijk! Eindelijk was er weer iemand in mijn leven die zich voor me interesseerde.
Ik heb haar ook al een paar keer mogen ontmoeten, en wil dit zeker vaker gaan doen, want er is iets in me dat een belletje deed rinkelen, iets dat een vonk liet overspringen.

En dat was al weer lang geleden, dat me dat was overkomen.
En dat is best vreemd, want mijn hart had al een tijdje op een kier gestaan, maar niemand had het gemerkt.


Zie ook: http://communities.zeelandnet.nl/data/vanalleswat/

Schrijver: Peterdw., 28 december 2007


Geplaatst in de categorie: liefde

4.1 met 14 stemmen 1.977Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
blue butterfly
Datum:
13 februari 2008
a number one again! Very beautiful.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)