Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ik wil je iets vertellen

Ik wil je iets vertellen, al heb je daar niet om gevraagd.
Dat een dag die slecht begint nog geen verlor en dag hoeft te zijn. Dat mijn innerlijke ik en mijn gedachtegang vol met veranderingen zit. Ik wil je iets vertellen ook al weet je het misschien al. Dat ik dacht dat ik alles verlorren had en wat over bleef,niet meer was als een leeg gat.

Maar dat het niet waar hoeft te zijn al hetgeen wat ik dacht. Dat je fouten mag maken en als dat gebeurt je nog niet jezelf hoeft te verliezen, omdat perfectie niet bestaat.
Ik wil je iets vertellen over de fout die ik heb gemaakt en mij zelf daarin ben verlorren. Je weet hoe dat gaat, nu probeer ik mijn fout bij te stellen, zodat mijn vertrouwen in mijzelf weer openstaat.
Ik wil je vertellen hoe dom ik ben geweest. Ik wilde voorspellen gelijk een profeet.
Ik wil je vertellen dat mijn denken nog steeds uit een op en neer gaande beweging bestaat en dat stilstaan niet erg is, als het om bezinning gaat. Ik heb mij zelf afgesloten van het leven omdat ik mijzelf niet kon vergeven. Dat het niet was gegaan zoals ik had gedacht. Ik was mijn eigen woorden vergeten, mijn eigen innerlijke kracht. De kracht van de overtuiging die ik bij mij had, heeft mij nooit verlaten.

Ik ben weg gegaan en heb mijn eigen ik in de kou laten staan. Hoe is het mogelijk dat het mij overkomt die zo veel zelf vertrouwen bezat en altijd vertelde met zoveel kracht. Dat het niet moeilijk kon zijn om jezelf te vertrouwen, dat is toch het makkelijkste wat er bestond. Want hoe dom was je wel niet als je jezelf niet vertrouwt.

Het laatste wat je doet is toch jezelf in de maling nemen. Ik wil je vertellen dat ik mij zelf weer terug heb gevonden. En dat ik mij daardoor weer zeker voel. En bij het zeker zijn komen de goede dingen gelukkig ook mijn leven weer binnen.
En van af nu zal alles weer anders gaan.

Schrijver: E van Dam, 27 februari 2008


Geplaatst in de categorie: sterkte

2.2 met 18 stemmen 2.817Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)