Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Man zoekt werk (2)

Ik heb vandaag gesolliciteerd, bij de Shell, en ik ben aangenomen zowaar. Een contract binnengesleept, gedurende 5 weken ben ik 2 uur per dag (avond) actief, ik mag hun zooi opruimen.

Mijn entree was overweldigend, veel glas en licht, een imponerende balie met machtsvertoon, neemt u daar plaats in afwachting van een maatpak, grote plasma-schermen vol van CNN, ik was de enige die het nieuws vernam.

Meegenomen door Jan mocht ik als visitor door het zwaar beveiligde tourniquet, later zou ik als contractor de building verlaten. Bij het intake-gesprek bleek mijn paspoort plots een 'aaidie'. Die procedure vond plaats aan de rand van het in-home-restaurant, best wel aimabel eigenlijk. Of had men mij zo hard nodig, dat men vriendelijk bleef ?

Wat mij vooral opviel waren de strakke pakken, niemand uitgezonderd, iedereen grijs, zwart en blauw maar wel met een vrolijk nekkoord-bungelend pasje. Daar zit je dan in je jackje, vrolijk overhemd en een scheur in je spijkerbroek omdat je een open kettingkast hebt op je fiets. Op zo'n moment besef je waarom Nederland naar de kloten gaat, kakkineus loopt de belle fleur je ijskoud voorbij. Het deed me denken aan een film van Charlie Chaplin.

Het maakt niet uit, ik maak te zijner tijd schoon in alle kleuren van de regenboog, ik kan even vooruit en daarna zoekt deze man weer werk.

Schrijver: Fred, 13 juni 2008


Geplaatst in de categorie: werk

2.8 met 4 stemmen 441Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)